Jeg tilbyr hodet mitt! / Script

Ja, vi visste at det ville være mange mennesker ved Frihetsmonumentet, vi visste at bildet ville ha en lengre forsinkelse enn vanlig, men vi lot ikke mobilnettet og Internett stoppe helt . Det var praktisk talt ikke tid til å bestemme seg for sendeformatet. Vi har valgt versjonen som ikke har skuffet så langt. Også, under mottakelsen av hockeyheltene på torget nær «Saktas», fungerte mobiltelefonkommunikasjonen semi-normalt.

Var det et spørsmål om penger – ja og nei.

Pengene til hockeymesterskapet tok slutt allerede før de kom til Tammerfors. Spørsmålet om finansiering av vår tilstedeværelse i Finland og opprettelsen av tilleggsprogrammer i studio, samt filmingen av velkomstarrangementet, er utsatt.

En ting er imidlertid klart – denne finansieringen må komme fra et sted.

I år ble det for første gang i LTV-laget hørt et ord høyt å slå. Kronisk underfinansiert føler jeg meg til og med klosset foran kollegene mine. I idretten er det inngått langtidskontrakter, kjøpt lisenser og alt dette skal finansieres. Andre blir fratatt penger, programmer blir utsatt, men vi kan holde kjeft.

Ja, «fløyte» er det rette ordet.

Ved valg av redaktør har jeg alltid vært styrt av prinsippet om tilbakemelding. Vi har alle «svindlere».

En tysk journalist ringte produsenten sin under OL for å si at konkurransen ble forsinket – for å be produsenten kontakte fagforeningen og la ham jobbe overtid, ettersom kameramannens timer var i ferd med å renne ut.

Hvilken overtid? Jeg har aldri hørt en slik kombinasjon av ord på latvisk fjernsyn. Her er! Jeg tror at leger, lærere, brannmenn og representanter for andre respektable yrker gjør det samme.

Vi har verken menneskelige eller økonomiske reserver. Jeg kan med sikkerhet si at annenhver redaksjonell medarbeider hadde helseproblemer forårsaket av stress, overarbeid, mangel på søvn. Og det er også de døde…

Beklager, jeg forsvant.

Det er en kronisk sykdom man ikke blir kvitt – at man må spare alt, at økonomien ikke tillater det, at man må lete etter de billigste løsningene. Vi diskuterer ikke engang de beste alternativene, vi diskuterer de billigste løsningene. Det er allerede et system.

Å slå sammen latvisk TV og latvisk radio uten normal finansiering vil være fortsettelsen av dette systemet. Jeg venter på at denne begivenheten skal kunne frigjøre stillingen som redaksjonssjef. Bare – hva vil denne nye sjefredaktøren klare dersom finansieringen ikke endres? Det er ikke bare et spørsmål om lønn, her jobber fanatikere. Vi snakker om moderne teknologi, teknologien som kreves for moderne innhold, og forberedelse og betaling av topp fagfolk.

Politikeres retorikk om nødvendigheten av å styrke offentlige medier kolliderer med kjernefraser – «og du beviser at du trenger det»; «gi dine beregninger» – som alltid ender med standardfrasen – «du må finne interne reserver».

Til og med for 25 år siden var det nødvendig å be politikere om økonomiske tjenester, først da hintet de at «vi burde være greie», nå hører vi ikke slike hint, men vi hører falsk retorikk.

Et typisk eksempel på dette er frasene til finansministeren – fra «du ser på det i arbeidsgruppen og kommer så med din egen versjon» til «nei, en slik modell er forbudt av forfatningsdomstolen». Var ikke det kjent fra starten? Mest sannsynlig skjedde det med en embetsmann og fant en god grunn til ikke å finansiere offentlige medier. Hurra!

Et skikkelig «hurra» for hockeyspillere. Jeg kan også gi den høyeste ros til folkene som har dekket dette mesterskapet. Jeg kan ta ansvar for det som skjedde, men det endrer ikke årsakene som førte til denne situasjonen. For en pågående situasjon.

Vår lille PTS-buss, lik den som brukes av Latvijas Radio for å ta imot hockeyspillere, har «stått ved gjerdet» i flere år.

Ja, regjeringen ga penger til kjøp av en ny, men ikke fordi LTV kronisk trengte det, men i det nasjonale forsvarets navn – slik at den skulle være tilgjengelig om X timer. Delvis var denne begivenheten allerede en generalprøve i X time, da en rekke omstendigheter falt sammen, og fremhevet våre svakheter (ikke bare LTV).

Det vil helt sikkert være en egen forklaring på tekniske og organisatoriske feil. Dette er bare en unnskyldning for omstendighetene, som tjener som et eksempel for å vise hvordan finansieringen av offentlige medier påvirker hele det latviske samfunnet.

Det er en veldig bitter følelse at det var i «den siste perioden» det ble gjort feil, som ødela alt som var gjort før og hindret publikum i å nyte de positive følelsene til Frihetsmonumentet live.

Jeg beklager virkelig…

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *