Jakarta beundrer basketballspillere og kjærlige fans / Artikkel

KORT OPPSUMMERT:

Tilhengere av det røde og hvite laget tiltrakk seg stor medieinteresse, sa den latviske honorære generalkonsulen i Indonesia Ajubs Yunuss på latvisk TV. Latviske fans ble sett på TV-nyhetene hver kveld, men de oppførte seg bra og politiet kom ikke med noen rapporter.

På slutten av gruppespillet innrømmet hovedtrener for det latviske landslaget, Luka Banki, at landslagstrenerne ble overrasket over den lokale holdningen til dem i supermarkedet. Folk stoppet opp, ba om å ta bilder og uttrykte støtte til teamet, men to lokalbefolkningen erklærte plutselig: «Vårt land, Latvia!» » på latvisk.

Fra starten av turneringen gikk en indonesers drøm om å møte den største stjernen i latvisk basketball, Kristaps Porziņgi, i oppfyllelse.

Han hadde allerede tatovert Kristaps etternavn for åtte år siden, da han rekrutterte latvieren til National Basketball Association (NBA). Latviske fans lovet å hjelpe Andrew med å skaffe penger slik at han kunne reise til Manila hvis landslaget nådde kvartfinalen. På mindre enn 12 timer var nesten hele beløpet som trengs – 2000 euro – allerede donert. Før landslagets kamp mot Brasil hadde Andrew allerede tatt seg av en ny tatovering – tre stjerner og påskriften «Latvija».

«For det første laget jeg ikke denne tatoveringen for å tiltrekke oppmerksomheten din. Det er for mitt hjerte, min glede,» forklarte den latviske fanen Endrū.

Med nesten 20 millioner innbyggere er Jakarta den nest største metropolen på planeten. August er den siste vintermåneden her, byen og dens innbyggere venter på at regnet skal skylle bort den sterkt forurensede byen. Latvisk fjernsyn så sjelden solen. På grunn av luftforurensning har regjeringen bedt folk om å jobbe hjemmefra.

Jakarta regnes som en synkende by ettersom havnivået fortsetter å stige hvert år.

Siden byen er overfylt, med enorme trafikkork og luftforurensning, har regjeringen besluttet å gi hovedstadsstatus til Nusantara, som ligger omtrent to tusen kilometer fra Jakarta, frem til august 2024.

«Regjeringen har allerede godkjent det, alt er allerede under konstruksjon. Allerede neste år, uavhengighetsdagen [augustā] la oss feire der [Nusantarā]», forklarte den honorære generalkonsulen i Latvia, Yunuss.

Jakarta vil forbli et forretnings- og finanssenter, men den indonesiske regjeringen og nøkkelstrukturer vil bli flyttet til den nye byen.

En av verdensmesterskapets største overraskelser er latvierne, både spillerne og fansen.

Av alle medlemmene i Jakarta-gruppen var det latviske landslaget visuelt det vakreste, og lagets stil ble også lagt merke til av utenlandske journalister, og mente at det var fortjenesten til den italienske Banki.

«Folk synes de ser så stilige ut på grunn av meg. Nei. Jeg skal gi noen eksempler: i den første kampen glemte jeg å glidelås buksene mine, i neste kamp rev jeg beltet mitt,» sa Banki. «Det er spillernes valg. De ville virkelig ha et kostyme for å vise respekt for jobben og landet sitt.»

Bankis kreditt kan sees i lagets prestasjoner på banen.

Før turneringen ble vi trukket inn i «dødsgruppen» og sjansene for å gå videre til andre runde virket nesten umulige. Men ordet «umulig» passer ikke laget vårt, franskmennene, spanjolene og brasilianerne kjenner det spesielt godt nå. Latvia fortsetter VM-finalen allerede i kvartfinalen på Filippinene.

Media Eurohoops.net Den greske journalisten Antonis Strogilakis innrømmet at Latvia fortjener enorm respekt for sin prestasjon i verdensmesterskapet.

«Jeg vet at du er et veldig lite land, mindre enn to millioner [iedzīvotāju]. Jeg leste at du er det første landet med så liten befolkning som har kommet så langt i VM. Det er imponerende, gratulerer!» sa Strogilakis.

«Askepotthistorier, som media kaller dem, er fortsatt veldig populære blant alle.

Vi elsker alle en lykkelig slutt, og vi elsker alle å føle med den historien, å oppleve den. Og det er akkurat det jeg liker med latvisk historie: alt som skjer er et stort eventyr.»

Umiddelbart etter den siste kampen til Jakarta-gruppen begynte demonteringen av VM-utstyr på arenaen. Representanter for det internasjonale basketballforbundet (FIBA) har allerede rost de indonesiske arrangørene. Lokale arrangører gleder seg også.

«Det var flott. Totalt ble det solgt 111 000 billetter til alle kampene og alle var veldig glade i Latvia,» sa Aja Nufusa, indonesisk journalist i «I NEWS TV». «Alle visste at det var din første gang i verdensmesterskapet og Latvia sjokkerte to store land, det er derfor lokalbefolkningen likte det godt. I Indonesia liker mange mennesker basketballball. Forhåpentligvis vil VM-kampene inspirere unge idrettsutøvere og også forbedre mentaliteten til idrettsutøvere til å spille sport.»

Banki, hovedtrener for det latviske landslaget, gratulerte også arrangørene: «Arrangementet var perfekt organisert og vi fikk så mye kjærlighet her. Tusen takk!»

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *