Nederland er det nest beste landet for fjernarbeid

Nederland, Danmark og Tyskland er de tre beste landene når det gjelder fjernarbeid. ifølge en ny studie fra cybersikkerhetsselskapet NordLayer. I fjor opprettet selskapet Global Remote Work Index (GRWI)som undersøker de beste og verste landene for fjernarbeid basert på fire ulike kriterier: cybersikkerhet, økonomisk sikkerhet, digital og fysisk infrastruktur og sosial sikkerhet.

I år så NordLayer på 108 land, opp fra 66 i fjor. Her er de 10 beste landene som er de beste stedene for fjernarbeid, ifølge årets data:

 1. Danmark
 2. Nederland
 3. Tyskland
 4. Spania
 5. Sverige
 6. Portugal
 7. Estland
 8. Litauen
 9. Irland
 10. Slovakia

Du kan se hele listen her: https://nordlayer.com/global-remote-work-index/

Indeksen ble opprettet ved å evaluere og sammenligne land langs fire dimensjoner av indeksen. Hver dimensjon inkluderer flere egenskaper (underdimensjoner) som sammen bidrar til å vurdere den generelle attraktiviteten til fjernarbeid:

1. Cybersikkerhet — infrastruktur, responskapasitet og juridiske tiltak.

2. Økonomisk sikkerhet — turistattraktivitet, beherskelse av engelsk språk, levekostnader og helsetjenester.

3. Digital og fysisk infrastruktur — Internettkvalitet og rimelighet, elektronisk infrastruktur, e-forvaltning og fysisk infrastruktur.

4. Trygd – personlige rettigheter, inkludering og sikkerhet.

Hva er nederlandsk poengsum?

Nederland rangerer på andreplass på den samlede GRWI-listen, med en eksepsjonell ytelse innen sosial sikkerhet (2.). Dette er ingen overraskelse, gitt de omfattende personlige rettighetene borgere har (3.) og den inkluderende kulturen (6.). Nederland skårer også ganske høyt på områdene digital og fysisk infrastruktur (8.), økonomisk sikkerhet (11.) og cybersikkerhet (17.).

Ytterligere forbedringer i helsevesenet, der Nederland er på 16. plass, kan gjøre fjernarbeid i Nederland enda mer attraktivt. Skandinavia er en klar leder på dette området, med Sverige, Norge og Danmark blant de tre beste i verden.

Nederland rangerer 17. i den samlede rangeringen for cybersikkerhet, men omfanget av utfordringene landet står overfor som et stort økonomisk og digitalt knutepunkt rettferdiggjør de statistiske gapene. Det nederlandske nasjonale cybersikkerhetssenteret (NCSC) gir landet blant annet høy responskapasitet på cyberkriminalitet (3.), mens cybersikkerhetsinfrastruktur (11.) og lovgivning (9.) henger litt etter i rangeringen.

Nederland tar ledelsen i Benelux

Nederland ligger godt foran resten av Benelux-landene når det gjelder den samlede GRWI-rangeringen, med Belgia på 12. plass og Luxembourg på 27. plass. Det punktet som skiller Nederland mest fra sine naboer er trygd, hvor det klart kommer først (2.), med Luxembourg på 9. plass og Belgia på 27. plass.

Nederland leder også på økonomisk sikkerhet (11.), selv om Belgia følger tett på 12. plass. Luxembourg er mye lavere. Dette er hovedsakelig på grunn av attraktiviteten til Nederland som turistdestinasjon (4.) og den utbredte bruken av engelsk (2.), mens det inntar en mellomposisjon når det gjelder helsetjenester og livskostnader.

Når det gjelder cybersikkerhet, gjør Belgia (9.) det bedre enn Nederland og Luxembourg. Og når det gjelder fysisk og digital infrastruktur, kommer Luxembourg (7.) først, etterfulgt av Nederland.

Gjør cybersikkerhet til en daglig vane

«Selv om noen store teknologiselskaper nylig har brakt ansatte tilbake til kontoret eller introdusert en hybrid arbeidsmodell, er fjernarbeid kommet for å bli. Dette er ikke bare en trend: det er et grunnleggende skifte i hvordan vi nærmer oss produktivitet og balanse mellom arbeid og privatliv. Fjernarbeid gjør at teamene våre kan nå sitt fulle potensial, uavhengig av geografiske grenser,» legger Donatas Tamelis, administrerende direktør for NordLayervær så snill.

For folk som ønsker å jobbe eksternt, gir Tamelis noen tips for å forbedre cybersikkerheten din:

 • Bruk alltid et virtuelt privat nettverk (VPN). En VPN krypterer Internett-tilkoblingen din og bidrar til å beskytte din personlige informasjon mot nysgjerrige øyne. Dette er viktig når du kobler til offentlige Wi-Fi-nettverk.
 • Sørg også for at på alle enhetene dine, inkludert smarttelefoner, nettbrett og bærbare datamaskiner, de siste programvareoppdateringene er installert. Disse oppdateringene inkluderer ofte sikkerhetsreparasjoner som kan bidra til å beskytte mot kjente sårbarheter.
 • Vær forsiktig med offentlig Wi-Fi og unngå tilgang til sensitiv informasjon som nettbank eller å skrive inn passord på offentlige Wi-Fi-nettverk med mindre du bruker en VPN. Hackere kan enkelt fange opp data på usikrede nettverk.
 • Aktiver tofaktorautentisering (der det er mulig) for e-postkontoene dine, sosiale medieprofiler og andre nettjenester du bruker mens du er på farten. Dette legger til et ekstra lag med sikkerhet ved å kreve en annen form for verifisering når du logger på.
 • Bruk sterke, unike passord. Lag sterke passord for alle nettkontoene dine og unngå å bruke det samme passordet på flere plattformer. Vurder å bruke en passordbehandler som NordPass for å generere og sikkert lagre komplekse passord.

«I fjernarbeidets tid er cybersikkerhet ikke bare et alternativ. Det er helt nødvendig å sikre dataene våre og beskytte organisasjonen vår mot nye cybertrusler. Fjernarbeid gir nye muligheter, men utsetter oss også for potensielle sikkerhetsrisikoer. Cybersikkerhet er vår første forsvarslinje, sier NordLayers Tamelis.

Metodikk: NordLayers Global Remote Work Index ble utført basert på fire dimensjoner fokusert på lands cybersikkerhet, økonomiske forhold, digital og fysisk infrastruktur og sosial sikkerhet. Link til hele metodikken: https://nordlayer.com/global-remote-work-index/2023/methodology/

OM NORDLAYER

NordLayer tilbyr fleksible, enkle å distribuere cybersikkerhetsverktøy som skaleres for virksomheter av alle størrelser og driftsmodeller og er bygget etter NordVPN-standarder. NordLayer hjelper organisasjoner med å sikre nettverk på en enkel måte, forbedrer Internett-sikkerheten og moderniserer tilgang til nettverk og ressurser med tekniske forbedringer som oppfyller klassens beste samsvarsstandarder. NordLayer hjelper organisasjoner med å anvende ZTNA- og SWG-prinsipper og fokuserer på sikkerhetstjenestekanten til cybersikkerhetstjenester. Raskt og enkelt å integrere med eksisterende infrastruktur, NordLayer er maskinvarefritt og designet for skalerbarhet. Den tar for seg de varierende vekstratene og tidsmessige cybersikkerhetskravene til smidige virksomheter og distribuerte arbeidere.

Denne artikkelen er en innsendt artikkel og er ikke redaksjonens ansvar.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *