Hvithval oppdaget utenfor Sverige med russiske kjæledyr

Denne belugaen skilte seg også fra de andre ved selene rundt dyret. Det har vært mye spekulasjoner om opprinnelsen, til og med teoretisering om at den kan ha kommet fra en russisk militærinstallasjon. Han er blitt kalt en spionhval i media.

«I løpet av de siste to ukene har den beveget seg raskt og svømt flere hundre kilometer» før den nådde farvannet utenfor vestkysten av Sverige, sa en tjenestemann ved Fiskeridirektoratet.

En hvithvit er observert nord for Gøteborg. Svenske myndigheter har foreløpig ikke kommentert dette.

I forrige uke ble det oppdaget en hvithval i Oslofjorden og Fiskeridirektoratet har bedt folk om å unngå kontakt med hvithvalen for å ivareta sikkerheten.

Hvalwatchere i Norge kalte den Hvaldimir, og kombinerte det norske ordet for hval «hval» med navnet til Russlands president Vladimir Putin.

Ledelsen advarte om at Hvaldimir sto i fare for skader da et uvanlig høyt antall båter hadde reist til fjorden for å se nærmere på det massive amerikanske hangarskipet USS Gerald R. Ford, som var på kort besøk i den norske hovedstaden.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

En ledelsesfunksjonær sa imidlertid at det så langt ikke er mottatt noen nyheter som bekymrer Hvaldimir.

Tjenestemannen sa at norske myndigheter ikke ønsker å spekulere i hvalens opprinnelse, og så lenge den er i norske farvann regnes den som et beskyttet dyr. Tjenestemannen la til at myndighetene ikke kom til å fange ham.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk CTRL+Enter.

Merk feil tekst og meld fra!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *