Fotball. Les Bleues vinner Tournoi de France til tross for uavgjort mot Norge

Allerede kronet i 2020 og 2022, beholdt det franske kvinnefotballlaget kontrollen over det vennskapelige Tournoi de France etter et møte uten mye lettelse eller inspirasjon mot Norge (0-0), viet en ny tid på prøvene til VM neste sommer.

Tricolores pakket det siste kvarteret av møtet uten å finne feilen, etter lenge å ha jaget etter ballen og ideene deres.

På Raymond-Kopa stadion, godt fylt for anledningen (11 445 tilskuere), fortsatte Corinne Deacon sine taktiske eksperimenter ved å gi tilbake nøklene til laget til et flertall av de vanlige lederne, og brøt med laggjennomgangen mot Danmark (1- 0) og Uruguay (5-1).

Treneren har gjort Tournoi de France til et testlaboratorium, som annonsert, med tanke på VM neste sommer i Australia. Og, som i de to foregående kampene, ble det følt på troppenes generelle prestasjon, noen ganger sjenert, noen ganger flau.

Diakon, fullstendige prøvelser

Tilhenger av «glasset halvfullt», sjefen for Blues hadde fordelen av å innovere gjennom all denne vennlige konkurransen, selv om det betyr å plassere visse spillere i en uvanlig rolle, og hun vil sannsynligvis være fornøyd med leksjonene som er oppnådd.

Tirsdag satte hun opp en ganske ny animasjon under sitt mandat, som begynte i 2017, med et hybridsystem som muterer avhengig av situasjonen: en bakvakt med tre spillere i den offensive fasen, med fem når de forsvarer seg mot motstandere med stigende baller.

Den taktiske animasjonen virket perfekt og ikke alltid tilpasset de likestilte spillerne. Spesielt kantspilleren Sandy Baltimore var ikke alltid på sitt beste i sine defensive folder, før han avsluttet på skade (venstre ben) på slutten av første periode.

Frankrike sparte med sine beløp

Midtbanespilleren veide ikke mye, som Charlotte Bilbault, og den generelle prestasjonen virket ikke særlig ambisiøs mot nordmennene som uten sin Ballon d’Or 2018 Ada Hegerberg (i restitusjonsfasen med OL) hadde som hovedmål å utnytte tricolor feil.

Skandinavene gikk ikke glipp av det, og Guro Reiten ga Pauline Peyraud-Magnin to store spenninger, reddet av et innlegg (44.) og tverrliggeren (45.) i aksjoner der hennes forsvarere, spesielt den nesten nybegynneren Maëlle Lakrar, har vært for ventet. -og se.

Diani manglet presisjon

Offensivt slet Blues med å organisere kollektive overganger av høy kvalitet, og prøvde for ofte å gjøre en forskjell på personlige initiativ.

Kenza Dali, for eksempel, testet målvakten langveis fra (5.) og skjøt dødballer for hodet til Wendie Renard (26., 27.). Baltimore, en del av den franske halvdelen, landet også et fint skudd (35.), og gikk ut av takvinduet gjennom den norske døren.

Plassert midtspiss, en posisjon hun liker lite av, Kadidiatou Diani var også for nølende eller upresis til tross for flere forsøk.

Estelle Cascarino, turneringstilfredshet

I radius av individualiteter trakk den hjemvendte Estelle Cascarino seg ut av spillet for sin tredje periode på tre kamper. Delphines tvillingsøster, tilbake i utvelgelse etter nesten to års fravær, leverte et hederlig eksemplar både som aksial og venstre side.

Franskmennene vil fortsette forberedelsene til verdensmesterskapet ved å være vertskap for Colombia og Canada 7. og 11. april i Clermont-Ferrand og Le Mans.

Endelig klassifisering av Tournoi de France

1. Frankrike (7 poeng)
2. Danmark (6 poeng)
3. Norge (4 poeng)
4. Uruguay (0 poeng)

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *