Hockeylandslagskamp for semifinalen i verdensmesterskapet – det mest sette sportsprogrammet på TV i 9 år / Artikkel

Det har vært den mest sette sporten på TV-skjermer siden vinter-OL i hockeyturneringen i 2014 mellom Latvia og Canada, som hadde et gjennomsnitt på 18,4 % eller 368 100 seere. Dessuten, i løpet av de siste 10 årene, har flere seere vært på TV bare én gang – på nyttårsaften 2020, under den latviske nasjonalsangen og talene til presidenten og statsministeren, en erklært «Kantar».

Kampene til det latviske hockeylandslaget samler alltid et stort antall tilskuere foran TV-skjermer. De 10 mest sette kampene til det latviske landslaget siden 2006, da verdensmesterskapet i hockey også ble arrangert i Riga, er oppsummert nedenfor:

Rangeringen gjenspeiler det gjennomsnittlige antallet seere som har sett programmet over hele varigheten. «Del» angir en del av det totale antallet seere som var foran TV-skjermen til enhver tid og så akkurat det programmet. Årets kamp mellom Latvia og Sverige ble sett av de fleste seere på den tiden.

Forskningsselskapet «Kantar» har forsket på TV-publikum i Latvia siden 1999, ved å bruke spesialteknisk utstyr – avstandsmålere. Målet med forskningen er å få informasjon om publikummet til TV-kanalseere og deres egenskaper, om seing av TV-kanaler i ulike målgrupper, samt om publikum som nås av reklamekampanjer. Data kan analyseres ved å samle lineær eller konsolidert TV-visning. Lineær TV ser på TV-programmer mens de sendes. Konsolidert TV er visning av TV-programmer under sendetiden og med en forsinkelse – opptil syv dager etter sendetiden.

Utvalget for TV-publikumsforskning er et panel av familier som er representativt for den latviske befolkningen. Respondentene er fastboende i Latvia over fire år, hvis husholdning har minst én fungerende TV og bruker en av metodene for å motta TV-innhold.

KONTEKST:

Verdensmesterskapet i ishockey 2023 fant sted i Riga og Tammerfors fra 12. til 28. mai.

Det latviske ishockeylaget for menn vant bronsemedaljen i verdensmesterskapet etter å ha slått USA 4-3 på overtid i Tampere søndag.

På den ekstraordinære økten til Saeima på søndag, til ære for ishockeylagets store prestasjon, ble det besluttet å erklære mandag 29. mai 2023 som en helligdag, dagen da det latviske ishockeylaget Ice vant bronsemedaljen av verdensmesterskapet i ishockey i 2023.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *