Diverse nyheter om kammermusikk og teater. Kulturelle høydepunkter i begynnelsen av september / Artikkel

Konsert av «MŌD»-ensemblet

Foto: Mareks Bluzmanis

Den nye kammermusikksesongen starter i Radio 1-studioet

Det store studioet til den legendariske Radio, hvor tusenvis av lydopptak ble gjort, har blitt et vanlig sted for kammermusikkkonserter av ulike stiler. Denne mandagen 4. september inviterte produsent Anna Veismane fire strålende musikere av den nye generasjonen som ble med i «Mōd»-ensemblet: oboistene i Leipzig «Gewandhaus»-orkester dirigert av Andras Nelson og mesterne i det engelske hornet Amanda Tauriņa, fløytisten Egija Sprogis, som aktivt spiller i Latvia, saksofonisten Paulina Piteňko og pianisten Aleksandras Kalėju. I tillegg til musikk av Debussy, Stravinsky og Damas, har «IS vs CD» av Andras Vecumnieks og «Mid-Summer Counterpoint» av Raivjas Misjuna premiere. Hva «Mōd» betyr på det libyske språket, vil du oppdage under konserten (ved å være tilstede i studio eller ved å lytte til LR3, eller ved å se LSM.lv).

Showet

Showet «Grå sommer, solfylt vinter»

Foto: Annonsebilde

The New Riga Theatre begynner sin sesong

På bakgrunn av en generell virvelvind av teatre, utbyggere og politikere, begynner New Riga Theatre sin syvende eksilsesong 8. september. Og ikke med produksjonen «Grå sommer, solfylt vinter» av Alvjas Hermanis, men av den unge regissøren Gerd Lapoška (forfattere av stykket – Gerds Lapoška og Matīs Ozols). Inspirasjonen kom fra auteurkinoen til den franske «nye bølgen» (filmer av Triffo og Godard) og litteratur (verk av Goethe, Hemingway og Salinger). Forfatterne, som selv er unge, skapte sin egen historie om følelsene til unge mennesker i denne verden, blandet realiteter og inviterte dem til å leve et eventyr som vil være et drama, en komedie, en gangsterfilm, argumenter og konflikter.

Over elva – poesi og musikk «Ola»

Samme 8. september vil Pārdaugava kulturrom «Ola Foundation» være vertskap for poesi- og musikkprogrammet «Upei pāri. Ziedonis u Vācietis» av den erfarne teatermesteren Įrts Jakovlēvs og den unge operasangerinnen Katrīna Paula Felsberga (ingenting å skjule – hun er også skuespillerens barnebarn), samt anerkjente musikere – pianisten Agnese Egliņa og perkusjonisten Guntars Freibergs. September er bra for poesi, mens «Ola» er egnet for de spesielle kveldene med kammermusikk (bare latvisk musikk denne gangen), der ord og lyder resonerer med det grønne i trærne utenfor og, ved solnedgang, med stearinlys. reflekteres i glasset. For de som ikke kan være tilstede lover vi radioopptak i «Klasika».

“Palladisk trio”

Foto: Annonsebilde

Den store «Trio Palladio» vil besøke det lille Mežotne-palasset

Det er så sjarmerende at driftige mennesker i Latvia ønsker og kan gjenopplive vakre kulturelle steder. Det lille Mežotne-palasset har blitt slik i mange år, hvor det ikke er mange konserter, men alle er spesielle. Lørdag 9. september inviteres «Palladio Trio» eller tre fremragende latviske musikere til et seriøst kammermusikkprogram – pianist Reinis Zariņš, fiolinist Eva Bindere og cellist Kristīne Blaumane. Programmet inneholder også tre store opuser: en klassiker (Beethoven), en romantisk (Brahms) og en fra vår tid (Kristaps Pētersons). Brahms blir tøffingen (musikerne skal spille ham sammen for første gang), som både triomedlemmene og lytterne vil glede seg over.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *