Det hvite hus: Russland prøver å kjøpe ammunisjon til krig i Ukraina i forhandlinger med Nord-Korea

Kirby bemerket at Nord-Korea, til tross for sine benektelser, leverte antipersonellmissiler og prosjektiler til Russland for den private leiesoldatgruppen Wagner i fjor.

Han sa at den russiske forsvarsministeren Sergei Shoigu nylig besøkte Nord-Korea for å kjøpe ekstra ammunisjon til krigen.

«Siden dette besøket [Krievijas] President [Vladimirs] Putin og DPRK-leder Kim Jong-un utvekslet brev der de lovet å øke det bilaterale samarbeidet, sa Kirby til journalister.

USA, Storbritannia, Sør-Korea og Japan sa til FN i en felles uttalelse at en slik avtale vil bryte med FNs sikkerhetsråds resolusjoner som forbyr våpensalg med Nord-Korea. Moskva selv støttet disse resolusjonene.

Etter Shoigus besøk i Pyongyang, besøkte en annen gruppe russiske tjenestemenn Nord-Korea for å fortsette forhandlinger om våpenkjøp.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

«Russland diskuterer potensielle avtaler om betydelige mengder forskjellige typer ammunisjon fra DPRK for bruk mot Ukraina,» sa USA, Storbritannia, Sør-Korea og USA. Japan. «Disse potensielle avtalene kan også inkludere tilførsel av råvarer som vil støtte Russlands forsvarsindustrielle base.»

«Slike våpenavtaler vil utgjøre et alvorlig brudd på sikkerhetsrådets resolusjoner som ble enstemmig vedtatt etter DPRKs tidligere atomprøver og ballistiske rakettoppskytinger,» erkjente USA, Storbritannia, Sør-Korea og Japan i en uttalelse.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk Ctrl+Enter.

Merk dårlig tekst og rapporter den!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *