Det er vanskelig å spå utfallet av alle VM-kvartfinaler/artikkel

Det latviske landslaget har snudd alle eksperters spådommer og lagets prestasjon så langt er allerede fenomenal, tatt i betraktning omstendighetene som gjorde at flere potensielle ledere ble ekskludert fra laget, understreket Janičenoks. Han innrømmet at det også avslørte et helt uventet innblikk fra flere andre landslagsspillere.

Samtale med Rihardas Lomaž om verdensmesterskapet i basketball

Rihards Lomažs, som ble utelatt fra laget på grunn av skade, kalte Latvijas Radio en fenomenal prestasjon av det latviske landslaget. Han forklarte landslagets evne til å nå et nytt nivå takket være mentaliteten introdusert av hovedtrener Lukas Banki. Alle spillere har lagt egoet sitt til side, og i motsetning til sine neste motstandere har tyskerne ingen gjensidig banning på laget eller en spillers ønske om å skille seg ut.

Latviske basketballspillere skal spille i kampen om en semifinaleplass mot Tyskland på onsdag, og Janičenoks bemerker at de to lagene er like i sitt disiplinerte spill.

Selv om det latviske landslaget vil ha et mer begrenset stallvalg enn Tyskland, er det fortsatt for tidlig å bedømme hvilket lag som vinner.

Lomažs innrømmer også muligheten for at den eventuelle returen av Franz Wagner, spiss fra National Basketball Association (NBA)-klubben Orlando Magic, skadet i den første kampen i turneringen, til det tyske landslaget for kampen mot Latvia ikke vil gjøre det. ikke gjør det. garanterer ikke på noen måte bedre lagprestasjoner for motstanderne.

Janičenok berømmet Andreja Gražulis for hans utmerkede prestasjon i den første grupperundekampen mot Frankrike. På den annen side har den latviske playmakeren Artūrs Žagars blitt en stor overraskelse for alle, ettersom han viser seg som en moden og selvsikker spiller, selv om han var i skyggen til nå. Lomazh la også vekt på det

Žagars evne til å spille bra var ikke fremmed, men Arturs prestasjon er utrolig.

I kvartfinalen mellom Slovenia og Canada ser Janičenok en konfrontasjon mellom to ubestridte ledere. Slovenerne regner med Luka Doncic, mens det kanadiske landslaget har Shai Gilges-Alexander i spissen. Slovenerne er ikke Lomažs favoritter, men han innrømmer at Doncics prestasjon kan være avgjørende i hver kamp.

Tirsdagens kamp mellom Serbia og Litauen blir en typisk europeisk duell, der det er spesielt vanskelig å spå noe, innrømmet Janičenok. På den annen side er ikke USAs VM-landslag den sterkeste oppstillingen og spiller superatletisk basketball, men mot Italia er det for tidlig å tippe en seier for henne, understreket Janičenok.

Lomaž er mer sikker på amerikanernes inntog i semifinalen, ettersom de amerikanske basketballspillerne vil revansjere nederlaget fra forrige kamp mot Litauen tirsdag. Litauerne skal derimot passe seg for ikke å synke ned i eufori etter seieren over USA.

Janičenoks gratulerte det latviske landslaget for å nå VM på samme nivå som Litauen, men la til at naboene også burde nå nasjonalt mesterskapsnivå.

Yanichenok fikk ingen særlig tilbakemelding på forholdene i Manila – verken dårlige eller gode, og det er tydelig at det er mye varme i den filippinske hovedstaden. Det vil også være mange latviske fans i Manila, ettersom noen av dem reiste fra Riga til Filippinene og aldri hadde deltatt på gruppespillkampene i Indonesia før.

Latviske basketballspillere sikret seg en plass i kvartfinalen søndag takket være en seier på tampen av gruppespillet mot det brasilianske landslaget. I VM skal de åtte sterkeste lagene spille hele plassfordelingen, så turneringen fortsetter også for taperne av kvartfinalen.

KONTEKST:

32 landslag deltok i sluttfasen av verdenscupen for første gang, og det latviske landslaget debuterer. Fire grupper med lag spilte på Filippinene og åtte lag spilte hver i Japan og Indonesia. Den siste fasen avsluttes med finalen søndag 10. september i Manila, hovedstaden på Filippinene.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *