Det er vanskelig å forestille seg en bedre gave til farsdagen / artikkel

Artūrs har elsket alle slags baller siden barndommen – ikke bare basketball, men også fotball og volleyball, beskrev Juris Zagars som sin sønn. Faren selv elsker sport, så lille Artur var ofte med ham på trening fra han var to år gammel. Etter trening spilte han med faren og fikk sin første erfaring, men da han begynte på seriøs basketballtrening i en alder av syv år, ble treneren overrasket over forberedelsesgutten.

«Etter trening [treneris] Mārtiņš Fomins kom til meg og spurte: Juri, hvor trente han?» sa Juris Žagar. «Vel, han trente ikke noe sted.»

Artūrs Žagars (til høyre) i starten av sin basketballkarriere

Foto: Fra privatarkivet til familien Žagari

Treneren ble overrasket, for andre gutter hadde trent med ham i ett år, men Artur var ikke dårligere enn dem. Faren innrømmer muligheten for at Arthurs talent, sannsynligvis lagt ned fra vuggen, ble manifestert. Det var slik han følte seg bra med basketball fra dag én.

I fremtiden ble Artūrs fulgt av daglig trening, treneren ble far nummer to, de første cupene ble vunnet og nye bragder ble oppnådd. Zagar, nå 23, kan til og med ha fanget oppmerksomheten til NBA.

Arthurs far kunne ikke se den fantastiske kampen mellom Latvia og Frankrike, som fant sted i Jakarta som en del av VM, uten følelser og tårer.

«Maurene løper fortsatt nå. Jeg var definitivt i tårer etter kampen, hvis jeg husker det nå. Jeg kan aldri huske å ha vært så full av adrenalin som jeg var den gang. Hopp i luften hver episode og rop, når du «Du vinner, du er glad. Så måtte jeg se denne kampen dagen etter på en jordnær måte slik at du kunne nyte basketball, innrømmet Juris Žagars. – Først med testkampene, da hypen allerede var stor, så da turneringen startet, ble limt til skjermen. Vi var fans fra første til siste sekund.

Juris Zagars ser kampen mellom Latvia og Frankrike

Juris Zagars ser kampen mellom Latvia og Frankrike

Foto: Fra privatarkivet til familien Žagari

For øyeblikket venter familien på at sønnen skal komme hjem og vil arrangere en festmiddag til ære for ham.

På farsdagen føler Juris Zagars stolthet og glede for sønnen sin.

«Det er vanskelig å forestille seg en bedre gave enn måten guttene spilte på. Jeg tror alle fedrene på dette laget er glade,» uttrykte Juris Zagars fornøyd.

Episoder av forestillingen til Artūrs Zagar, den beste spilleren i Latvia-Litauen-kampen

Det var allerede kjent at det latviske landslaget beseiret Litauen med et knusende resultat i kampen om 5. plass i verdenscupen lørdag, men Artūrs Zagars satte ny rekord i finalen, og utmerket seg i spillet med 17 assist.

KONTEKST:

I den første grupperunden i verdenscupen beseiret det latviske landslaget Libanon og det franske landslaget i Indonesia, men tapte for kanadiske basketballspillere. På den annen side, i andre grupperunde slo latvierne Spania, nåværende verdenscupvinnere, og med seier over Brasil kom de til kvartfinalen, hvor de tapte mot Tyskland. I semifinalen beseiret latvierne det italienske landslaget for 5. plass.

32 landslag deltok i finaleturneringen for første gang, og det latviske landslaget debuterer. VM-vinnerne kunngjøres under finalen søndag 10. september i Manila, hovedstaden på Filippinene.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *