VIDEOREPORTASJE. Fordypning i hjertet av Norseman, i de ekstreme forholdene i den tøffeste triatlonen i verden i Norge

Savoyard Guillaume Pochon, amatørtriatlet, fullførte «Norseman», et ekstremløp i Norge, i sommer på under 13 timer, akkompagnert av kone og to barn. France 3 Alpes fulgte dem i dette sports- og familieeventyret.

Det presenterer seg som det hardeste løpet i verden: DE «Nordboer»et ekstremtriatlon som foregår i Norge i begynnelsen av august. 3,8 km morgensvømming i det kjølige vannet i fjordene, 180 km sykling verdig en etappe i Tour de France og et maraton i form av en fjellsti, alt skal gjennomføres på en dag. Og for å delta må du trekkes. 5000 kandidater til 300 plasser. Knapt en sjanse på 15.

Guillaume Pochon er en av dem som liker å utfordre seg selv og trosse skjebnen også. DE «Nordboer» var hans gral i flere år. Flere bidrag i trekningen og flere skuffelser. 2023 var unntaket.

En utrolig historie. I utgangspunktet ble ikke Guillaume trukket. Det er hadde en annen Pochon på listen ringte arrangørene ham ved en feil og tilbød ham derfor plass: «Han Det er en deltaker som har samme etternavn som meg, og det er denne deltakeren arrangørene ønsket å ringe. Det er skjebnen som gjorde at vi deltok i dette løpet i dag. Vi kunne ikke nekte og vi nektet ikke. Det er en unik mulighet, alt kommer sammen for å gjøre denne opplevelsen til noe eksepsjonell.«

Men dette eventyret er uaktuelt for deg å oppleve alene. Guillaume tar med seg Magali, hans kone, samt Maxime og Axel, hans to barn. Og i løpet vil de spille en viktig, til og med essensiell, rolle: det er de som skal gi assistanse, logistikk og forsyninger.

«Dette eventyr, vi fire kommer til å oppleve det, selv om barna ikke er offisielle støttespillere, vil de være støttene mine, betror Magalide vil ikke være i stand til å gi ham mat, men de vil være i stand til å oppmuntre ham, gratulere ham og det er ikke en lett oppgave, det vil gjøre ham godt å se de små i veikanten.»

Familien Pochon fløy avgårde noen dager før løpet for å besøke landet og finjustere forberedelsene til løpet.

Lørdag 5. august, klokken fem om morgenen, kastet Guillaume seg i det islagte vannet i Svartehavsfjorden. Ved siden av ham la 280 triatleter ut for å svømme 3,8 kilometer. De beste svømmerne fullfører svømmeturen på bare én time. Guillaume bruker 20 minutter lenger. På slutten av denne begivenheten ble han rangert som nummer 110: «Han laget et hederlig sted for svømming, fordi det ikke er hans flaggskip, vi vil se på sykkelen hvordan det vil gå, fordi han har kramper selv om han aldri har hatt dem. hans følgesvenn bekymrer seg.

Så kommer sykkelen. Den etterlengtede testen. Til å begynne med en bratt stigning for å nå et platå på mer enn 1000 meter over havet. Krampene blir fort glemt, for Guillaume har trent. Han har lagt ned mye arbeid de siste månedene for å forberede seg så godt som mulig: “Ikke langt fra 7000 km på et år”fortalte han oss i juni i fjor.

«På vei ned vil han bli tatt, men han vil ta igjen de andre på vei opp», forteller datteren hans Maxime. Spesielt siden det kom kraftig regn i løpet av de siste kilometerne, og tvang utøverne til å bremse ned: «I løpet av de siste to timene begynte det å regne, det var mye vind, det var komplisert, det var farlig, fordi vi skulle nedoverbakke, men det er en del av nordboerJeg var nesten glad for at vi hadde disse forholdene. Hadde vi hatt fint vær hele tiden, hadde det ikke vært det nordboer

Totalt, William vil tilbringe syv timer i salen, lenking fire stigninger som ligner på Alpepassene. 180 kilometer på veier åpne for trafikk: 180 kilometer med innsats belønnet med et fantastisk landskap: «På sykkeldelen, vi så storslåtte landskap, vi så innsjøer, fjell, hus isolert fra hverandre og vi ville nesten stoppe for å ta et bilde. Rikelig natur, men også bevart, det var fantastisk.»

En blanding av lidelse og skjønnhet som gjør dette løpet så legendarisk: «Vi skulle gjerne kopiert de mest kjente triatlonene til utlandet, flatt terreng, varmt vann og godt vær, men det finnes ikke i Norge, så jeg bestemte meg for å gjøre akkurat det motsatte. Jeg prøvde å gjøre et løp som er mer som en reise, en ekspedisjon, ved å bruke vår vakre natur.» forteller Hårek Stranheim, skaperen av «Norseman» triatlon.

Folk kommer fra hele verden for å delta i denne myten som inspirerer triatleter til å overgå seg selv: «Når vi blir fanget i regnet, med vinden, med kulden og på sykkelen spesielt, for ikke å gi opp, for å fortsette, forteller vi oss selv at vi har sjansen til å delta i et legendarisk løp, det er et mange som ønsker å delta, vi sier til oss selv at vi er heldige som har blitt trukket.»

På slutten av de 180 km med sykling klarte Guillaume å kapre noen plasser og rangeringer 76ᵉ. Så begynner den siste testen og hans desidert favoritt: løping. Målgang på 42.195 km maraton er planlagt i 1800 meters høyde, på toppen av fjellet Gaustatoppen hvor bare de første 160 har tilgang, ledsaget av deres assistanse. En drøm for idrettsutøveren og hans familie.

Men en stor storm truer løpet, arrangørene bestemmer seg da for å avlyse denne siste delen. I Pochon-familien viker plutselig spenningen til skuffelse: «Barna gråtbeklager Magali. Vi har snakket om det i 10 måneder, 10 måneder har vi forberedt oss, 10 måneder har vi fortalt oss selv at vi skal gjøre alt for å komme dit, og til slutt er det kansellert.»

Men for Guillaume må vi begynne på nytt, konsentrere oss og fremfor alt ikke gi slipp, fordi foran ham står den fryktede zombien Høydeen stigning på 10 kilometer til 9 %. De fleste, om ikke alle, angriper ham mens de går, bortsett fra noen få… inkludert William. «Jeg klarte å gjøre det mens jeg løp, så jeg tok igjen mange mennesker, Axel, sønnen min, løp med meg noen kilometer, så det var et uforglemmelig øyeblikk av lykke. Og så er det supporterne ved siden av veien som oppmuntrer oss, selv når vi ikke orker mer, når vi er ved enden av tauet vårt, når vi blir oppmuntret på den måten, gir det oss all nødvendig styrke å gå til slutten.»

Guillaume vil krysse målstreken ledsaget av familien hans og vil ende 46ᵉ av 300 deltakere. En ekstraordinær forestilling: «Siden jeg begynte med triatlon, er det noe som får meg til å drømme, vi så videoer om Internetti sportsmagasiner virket det så utilgjengelig for noen år siden, og i dag er vi der og vi har lyktes.»avslutter den som ga familien følelsen av å ha gått inn i litt legende.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *