Den avgjørende kampen om kvartfinalen for latviske basketballspillere

KORT OPPSUMMERT:

Alle de fire lagene i gruppen representert av Latvia har samme antall poeng på vei inn i den siste kampdagen, og skjebnen til én billett vil avgjøres i hver av de to gjenværende kampene. Vinnerne av kampen mellom Latvia og Brasil, samt det sterkeste laget i Canada-Spania-duellen, går videre til kvartfinalen i Filippinens hovedstad Manila.

Latviske og brasilianske basketballspillere skal kjempe om en plass i VM-kvartfinalen

Det latviske landslaget mener at brasilianerne er i stand til dyktig å spille en helt annen type basketball, opptre veldig raskt og dynamisk, samt vise akademiskhet og tenkning, for å bremse lagets angrep. En av trenerne til det latviske landslaget, Jānis Gailītis, understreket at laget må være klare for ethvert scenario med brasiliansk handling.

En samtale med Jānis Gailītis og Lukas Banki før kampen mot Brasil

På den annen side håper forsvareren til landslaget, Artūrs Kurucs, å spille aktivt fysisk mot Brasil med kontakter over hele banen, fordi motstanderne foretrekker en roligere kampatmosfære der de bedre kan lese kampens løsning. Brasil har et lag med høye og atletiske basketballspillere, som også er forsterket av point guard Marcelinho Urertas (40), som har tidligere erfaring i National Basketball Association (NBA). Han understrekethvordan

Det latviske landslaget er farlig ikke med en individuell spiller, men med prestasjonen til laget, der alle kan skille seg ut.

En samtale med Artūras Kuruc før kampen mot Brasil

I likhet med det latviske landslaget, hvor Dairis Bertāns ikke kan spille på grunn av skade, står brasilianerne også uten sin linebacker Raul Neto, som allerede skadet kneet i den første kampen.

Tidligere generaldirektør for «ASK Rīga» Ģirts Kalniņš, som har erfaring fra basketball, understreket i en samtale på latvisk fjernsyn at Brasil har muligheten til å stille med et veldig langt lag og variere spillestilen. Hvis det ikke er en byrde av personlige notater , deretter

Sammensetningen av det latviske landslaget mot Brasil kan være den samme som i tidligere kamper, fordi det ikke er nødvendig å se etter kremen av avlingen.

«Kjemien i teamet virker veldig bra, og gutta forstår hvilken mulighet det er og vil ikke at det skal stoppe og ønsker å gå så langt som mulig,» sa Kalniņš.

Samtale med Đirta Kalniņa

Det latviske landslaget har allerede brutt flere stereotyper om seg selv, ifølge hvilke landslaget ikke har karakter, det vet ikke hvordan det skal spille forsvar og vinne på slutten av kampen. Vi må fortsatt bryte stereotypien om at det latviske landslaget etter store seire ikke motstår små lag, understreket Kalniņš.

Brasil er et av de første landene som spilte basketball, men toppen var i midten av forrige århundre.

da laget vant seks medaljer ved verdensmesterskapet og ble tre ganger bronsevinnere ved de olympiske leker. I basketball for menn er ikke Latvia og Brasil fullstendig fremmede: Dāvis Bertāns spilte i U-19-VM mot Brasil i 2011, mens flere nåværende landslagsbasketspillere har samme erfaring i det søramerikanske laget.

Det brasilianske laget er også klar over at de, i likhet med latvierne, ikke ble ansett som favoritter til å komme seg til kvartfinalen før starten av sluttfasen, men begge lag er nå én seier unna å komme inn på de åtte sterkeste lagene og reise til Manila, hovedstaden på Filippinene, hvor de avgjørende kampene om premiene vil finne sted. Brasilianernes håp er styrket av seieren i forrige kamp mot Canada, regnet som en av turneringens favoritter.

Bookmakere anser Brasil for å være små favoritter i kampen,

Imidlertid har det latviske landslaget allerede gjentatte ganger demonstrert under turneringen sin evne til å beseire teoretisk sterkere motstandere. Det latviske landslaget understreker at tidligere kamper i Indonesia handlet om å fortsette til sluttfasen av VM, men mot Brasil er det allerede en sjanse for å få til noe.

Inntreden i kvartfinalen ville tillate det latviske landslaget å fortsette kampen om en umiddelbar billett til de olympiske leker i Paris. Latvia er allerede garantert å delta i OL-kvalifiseringen, men de to sterkeste europeiske lagene vil kunne delta i verdenscupen i Paris i 2024.

Deltagelse i kvartfinalen er allerede sikret for USA, Litauen, Slovenia og Tyskland.

Ytterligere to TOP8-billetter deles ut søndag i en gruppe der Serbia, Den dominikanske republikk, Italia og Puerto Rico har like mange poeng. Italia-Puerto Rico og Dominikansk-Serbia vil spille på slutten av gruppespillet.

I første grupperunde, det latviske landslaget slo Libanon og det franske landslaget, men tapte for kanadiske basketballspillere. Derimot startet latvierne andre grupperunde med seier over dagens verdenscupvinnere, spanjolene.

KONTEKST:

32 landslag deltar i sluttfasen av verdenscupen for første gang, og det latviske landslaget debuterer. Lag fra fire grupper konkurrerte på Filippinene, mens åtte lag konkurrerte i Japan og Indonesia. Den siste fasen avsluttes med finalen 10. september i Manila, hovedstaden på Filippinene.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *