Biler donert av de væpnede styrkene og grensevaktene går til Ukraina

Fem havarerte, men teknisk gode biler ventet en stund i dag på parkeringsplassen til Pļavnieki biltjeneste for å starte sin 1000 kilometer lange reise til Ukraina. I køen foran – en rekke andre kjøretøy som tilbys av sikkerhetsstrukturene våre.

Laura Skrodele

direktøren for «Uznemēsi mieram»-stiftelsen

«Vi mottok 38 biler fra NBS, som ble reparert, og 32 biler fra grensevaktene. Og nå kan vi si at vi kan si med en gang at vi vil avslutte en donasjon fra NBS og bilene til vaktene -grensene har allerede blitt levert her, for i nær fremtid vil vi også reparere disse bilene og de vil være i hendene på de ukrainske grensevaktene.

På den annen side vil denne tidligere latviske hærbussen snart nå de hotteste stedene på fronten.

Andris Ozols

Representant for det nasjonale forsvaret

«En Mercedes Benz ambulanse blir klargjort for utsendelse, designet for å transportere de skadde. Henholdsvis to skadde personer ble dratt hit og ført til legesenteret. Den fungerer fortsatt, den kan gjøre jobben sin og den vil redde bare ett liv.»

Mekanikere håper å få den fullstendig reparert innen neste uke. Alle kjøretøyer som «Entreprenører for fred»-stiftelsen sender til ukrainere blir kontrollert og teknisk renovert.

Vladimir Loik

Representant for SIA «UBER AUTO».

«Vi går gjennom alle bremser, gjør vedlikehold, olje, filtre, det som måtte være nødvendig, vi gjør det med en gang. Ser vi noe må sveises, reparerer vi alt, slik at maskinen tjener og får mest mulig ut av det den kan .»

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

Og bilene som tilbys av Latvia er i stand til mange ting, sier forsvarsprest Elmārs Pļaviņš. Selv har han nettopp kommet tilbake fra Ukraina og har jevnlig hørt takknemlige ord til latviske bilgivere.

Elmārs Pļaviņš

Senior BES-ekspert på internasjonale militær-religiøse spørsmål

«De sier, vi vet alt. De er fra Latvia og takk. Er det andre ganger når vi kjører på veien og folk stopper oss ved bensintanken og sier: vi bruker bilen din og takk. Uten å gå inn i detaljer. For de trenger det virkelig, og de er, som droner, råstoff og oppfyller oppgavene sine.»

Fem lette biler blir med på den 109. «Convoy Twitter» i dag. Siden starten i mars i fjor har mer enn 1800 forskjellige kjøretøy allerede blitt levert til forsvarerne av Ukraina som en del av denne frivillige aksjonen.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk Ctrl+Enter.

Merk dårlig tekst og rapporter den!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *