Bevilget midler til mulighetsstudiebesøk for prosjekter valgt ut i den subsidierte prosjektkonkurransen for 2023

Utenriksdepartementet har avsluttet tilskuddsprosjektkonkurransen for 2023 «Støtte til finansiering av mulighetsstudiebesøk for utviklingssamarbeidsprosjekter i mottakerland fastsatt av Republikken Latvia».

Det ble sendt inn ni søknader til konkurransen og det ble gitt midler til fem prosjekter. Utenriksdepartementet ga midler til foreningen «Latvijas Informasi tekhnologiis kluteris» for et mulighetsstudiebesøk til Kirgisistan, til SIA «Bulduru Dārzkopības viduskula» for et mulighetsstudiebesøk til Usbekistan, til tjenesten nasjonale prøvetid for et mulighetsstudiebesøk til Ukraina, VSIA «Paula Stradiņa klinikani universitesi slimnīca» for et mulighetsstudiebesøk i Usbekistan, SIA «Latvijas Lauku konsultāciju og utdanningssenter» for et mulighetsstudiebesøk i Rwanda.

Under mulighetsstudiebesøk er latviske eksperter klar over den reelle situasjonen og behovene i tilskuddsmottakerlandene. «Latvian Information Technology Cluster» vil bli kjent med informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT)-sektoren i Kirgisistan og danne et felles prosjekt mellom latviske og kirgisiske eksperter i IKT-industrien. SIA «Bulduru Dārzkopības vidusskula» skal sammen med kolleger fra Usbekistan utvikle en plan for fremtidig samarbeid innen bioteknologi, urban hagebruk og utvikling og opplæring av vertikalt jordbruk. Den nasjonale kriminalomsorgen vil sammen med sine litauiske og estiske kolleger evaluere de planlagte støttetiltakene for forbedring og støtte til det ukrainske kriminalomsorgssystemet under krigsforhold. Leger ved VSIA «Paula Stradiņš Clinical University Hospital» og deres usbekiske kolleger planlegger å bli enige om spesifikke retninger for fremtidig samarbeid innen medisinsk utdanning, forskning og helsepolitikk, mens SIA «Latvijas Lauku konsultasių ud izližitija centrs» har utviklet samarbeidsprosjekter . i landbrukssektoren i Rwanda.

InformasjonJeg

I 2023 var budsjettet tildelt konkurransen 20 000 euro. Minste tilskuddsbeløp for gjennomføring av et mulighetsstudiebesøk 2000 euro, mens maksimum er 5000 euro. For å fremme søkernes ansvarlighet for resultatene av mulighetsstudiebesøket, inviteres søkere og samarbeidspartnere i Latvia og mottakerland til å samfinansieret eller tiltrekke seg medfinansiering fra tredjeparter for gjennomføringen av mulighetsstudiebesøket. Flere tilskuddsmottakere deltar også med sin medfinansiering.

Årets konkurranse er etter reglene over, og finansiering er ikke lenger tilgjengelig. Bevilgningsvedtak ble fattet i den rekkefølgen søknadene ble levert.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *