Ytringsfrihet og sikkerhet for journalister skal diskuteres på Riga internasjonale konferanse

Den 5. og 6. oktober 2023, i Riga, arrangerer Utenriksdepartementet, Kulturdepartementet, Ombudsmannens kontor og Europarådet en internasjonal konferanse om ytringsfrihet og journalisters sikkerhet «The «Is pennen sterkere enn sverdet?» Møter dagens utfordringer innen ytringsfrihet og journalisters sikkerhet. Målet med konferansen gjenspeiler prioriteringen til det latviske presidentskapet i Europarådets ministerkomité: å styrke ytringsfriheten og sikkerheten til journalister.

I løpet av fire rundebord vil konferansedeltakerne identifisere eksisterende trusler mot ytringsfriheten og sikkerheten til journalister, utfordringer for journalistikk under krigs- og kriseforhold. Konferansen vil også ta for seg juridiske begrensninger på ytringsfrihet under konflikter, samt måter å styrke motstanden mot desinformasjon. Deltakerne vil vurdere rollen til uavhengige medier i denne prosessen.

5. oktober vil også Europarådets kampanje for journalisters sikkerhet bli lansert med mål om å oppfordre Europarådets medlemsland til å implementere nasjonale planer og mekanismer for å beskytte journalisters sikkerhet, for å diskutere aktuelle utfordringer journalister og media står overfor. fagfolk, og diskutere måter å forbedre sikkerheten til journalister på. Finn ut mer om Europarådets kampanje for journalisters sikkerhet Hjemmeside.

Konferansen vil bli holdt på engelsk, og to vil kunne ses direkte på Utenriksdepartementets nettsider og på sosiale medier-kontoer Facebook, LinkedIn Og Youtube.

Til informasjon

I mai 2023 ble Latvia formann for Europarådets ministerkomité. Dette er Latvias andre presidentskap siden han ble medlem av denne organisasjonen i 1995. Det latviske presidentskapet vil vare til november. I løpet av denne perioden implementerer Latvia sine nasjonale prioriteringer. Latvias utenriksminister er leder av Europarådets ministerkomité.

Europarådet, grunnlagt i 1949, er den eldste politiske organisasjonen i Europa, og samler 46 europeiske land. Målet med organisasjonen er å skape et felles demokratisk og juridisk rom, som sikrer respekt og beskyttelse av dens grunnleggende verdier – menneskerettigheter, demokrati og rettsstaten.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *