Under sitt besøk i Riga vil Sunaks kunngjøre ny militærhjelp til Ukraina

Sunak vil oppfordre ledere til å hjelpe Ukraina i 2023 like mye som i år, om ikke mer, avslørte Sunaks kontor.

Han vil også kunngjøre at Storbritannia vil levere «hundretusenvis av artillerirunder til Ukraina neste år under en avtale på 250 millioner pund som vil sikre en jevn strøm av kritikk av artilleriammunisjon mot Ukraina gjennom 2023», heter det i den britiske statsministerens kontor i en uttalelse. .

Storbritannia har vært ledende i å gi forsvarshjelp til Ukraina, inkludert å sende rakettoppskytninger og nylig også 125 luftvernvåpen, heter det i uttalelsen.

«Vi har også levert mer enn 100.000 ammunisjon siden februar, og leveransene er direkte knyttet til suksessen med operasjoner for å gjenerobre ukrainsk territorium», heter det i uttalelsen.

Sunak besøkte Kiev forrige måned og lovet Londons støtte til Ukraina i kampen mot russiske tropper.

Uttalelsen sa at Storbritannia og dets europeiske allierte har blitt enige om et svar på Russlands invasjon av Ukraina og er fast bestemt på å bringe fred til Europa.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Reklame

Møtet mellom stats- og regjeringssjefene i Joint Response Force vil diskutere Ukrainas forsvarsbehov og samarbeid mellom land.

«Men for å oppnå fred må vi avvise aggresjon, og utplasseringen av våre styrker i regionen er avgjørende for å sikre at vi er i stand til å svare på de mest alvorlige truslene,» heter Sunaks kontor i en uttalelse.

Etter besøket i Riga vil Sunaks reise til Estland, hvor han skal møte NATO og britiske soldater og signere en teknologipartnerskapsavtale med Estlands statsminister Kai Kallas. Avtalen legger opp til å styrke samarbeidet mellom Storbritannia og Estland innen utdanning, helse, cybersikkerhet og andre områder.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk CTRL+Enter.

Merk feil tekst og meld fra!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *