TV3 Jāņos presenterer den siste produksjonen av showet «Skroderdienas Silmachis».

«Scrooderdays er et spesielt show fordi vi ikke har noen uvitenhet eller intriger om hvordan alt kommer til å ende. Vi vet alle at det er en historie hvor ovnen eksploderer og natten til sommeren oppfører unge mennesker seg akkurat som de gjør i virkeligheten til enhver tid. Vi kjenner alle dette stykket. Gjør regnestykket selv: 120 år er minst seks generasjoner som vokste opp med Scrooderdays.

Vi kan synge og le av vitsene som våre tippoldeforeldre gjorde narr av. Dette er en unik mulighet til å være sammen med dine forfedre i samme kulturbåt og oppdra barna dine med denne tradisjonen, slik at du etter 120 år kan si at 12 generasjoner vokste opp med Skroderdieni. Det er en tradisjon. Og ved å ta vare på tradisjoner skaper vi oss selv og vår kulturelle bevissthet, forklarer showdirektør Imants Strads.

Midtsommeraften får seerne av TV3-kanalen mulighet til å se stykket av Rudolf Blaumanis i en ny forestilling, synge kjente sanger og vente på at ovnen skal eksplodere. Noen ganger ser det ut til at «Skroderdienas» med rette kan betraktes som en del av det latviske genet – unge og gamle ser det og kan det utenat, og tradisjonen med å se Skroderdienas går i arv fra generasjon til generasjon.

Se programmet «Skroderdienas Silmachis» kvelden 24. juni klokken 20.40 på TV3-kanalen.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk Ctrl+Enter.

Merk dårlig tekst og rapporter den!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *