Tusenvis av fans støtter det latviske landslaget foran skjermene i den hockeytravle byen Riga / Artikkel

Atmosfæren som hersket lørdag i sentrum av Riga er unik. De historiske prestasjonene til det latviske hockeylaget brakte mange mennesker til Dome Square og Esplanade, hvor kampen mot det kanadiske laget ble vist på storskjerm.

Latviske fans om prestasjonen til hockeylaget i semifinalen i verdensmesterskapet mot Canada

Fra midt på dagen strømmet og strømmet folkemasser gjennom bygatene mot storskjermene. Med hockeytrøyer, røde og hvite skjerf, flagg. Før kampen følte vi at fansen var i godt humør. I starten av kampen ble stemningen mer spent. Publikum var forankret hvert øyeblikk av kampen.

Kaster spillerne våre ut navnene på kanadierne, jublet de, mens når de latviske mennene scoret et mål var det en ubeskrivelig jubel – folk hoppet, klemte, danset og sang. Og han var veldig opprørt over målet som ble sluppet inn. Selv om det latviske landslaget tapte mot Fort Canada, er fans som er intervjuet av latvisk radio stolte av hockeyspillerne våre og har gode ord.

«Kampen var veldig bra. Latvia viste sitt nivå, og kjempet til og med mot Canada. Hvis vi hadde hatt litt flaks, men Canada gjorde det ikke, ville vi vunnet.»

«Dette er Latvias største prestasjon. Jeg er stolt av Latvia. Vi er Malachi.»

«Latvia er best!»

«Canadiere er litt heldige. Denne bronsen kommer. Du må kjøpe billetter til Tammerfors.»

«Til meg [spēle] som. Knapt, knapt vunnet?»

«Canadiere har blitt fotballspillere.»

«Jeg forventet allerede at de skulle tape. Jeg trodde ikke at vår ville vinne. Kanadierne vant kampen for lenge, lenge siden.»

Du føler kanskje at det er en samlende begivenhet – se de latviske hockeylandslagets kamper direkte i sentrum.

Folk i forskjellige aldre hadde samlet seg, forskjellige språk kunne høres.

Latviske fans ser på tapet mot Canada på to måter. På den ene siden bitterhet over den tapte muligheten til å vinne gull, men samtidig – enorm stolthet for landslaget.

«Vi er stolte av Latvia, fordi de spilte mot Canada… Alt godt. Hyggelige gutter. Det var en fornøyelse å se.»

«Vi har aldri vært i semifinalen og vi har en sjanse til å kjempe om bronse. Hva mer kan du be om?»

«Vi kunne løfte det allerede, denne gangen kunne vi. Canada, men… Men spillet var fantastisk, følelsene var fantastiske. Jacks kjempet, det er en fornøyelse å se. Dette året er bare et historisk år.»

«Spillet var fantastisk. Vi var i ledelsen. Ingenting å legge til eller ta fra. Det var åpenbart en fiasko – den tredje, den fjerde [vārtu zaudējums]. Men gutta holdt på. Fint spill, ingenting å gjøre. Canada liker ingenting. Vi var i ledelsen. Flott!»

«Jeg var opprørt når [vārtsargu] Shilov ble eliminert og scoret umiddelbart det fjerde målet, men hei… vi må få bronse i det minste.»

— Vi skal få hundre prosent bronse.

«Latvia – seier! Stødig! Tredje [vietu] vi får det.»

Noen tilhengere av nordamerikanske hockeylag kom også for å se kampen sammen med latviske supportere.

«Vi er begge fra Chicago. Vi er her sammen med vår venn fra Polen. Vi ser frem til hva Latvia vil gjøre i hockey i dag. Mange vet kanskje ikke dette, men det er et flott latvisk samfunn i Chicago, vi er for dem i dag.»

«Vi møtte faktisk Team Canada forrige uke. Jeg er med i NATO. Vi hadde sjansen til å møte hverandre og døtrene mine så spillerne, fikk autografer. Datteren min fikk også en puck av [Kanādas hokejista Milana] Lucia.»

«Vi føler oss trygge, det er vår første gang. Vi håper de latviske fansen er rolige. Spesielt fordi vi tror Canada vil vinne.»

Den siste kampen til det latviske landslaget – kampen om bronse – vil også være tilgjengelig på søndag på Doma-plassen og på esplanaden. Det arrangeres også fellesturer i andre byer – Jūrmala, Valmiera, Rēzekne, Daugavpils, Jelgava og andre steder.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *