Sverige gir fra seg fire runder til franskmennene og vinner sin femte seier

Júnatans Berjgren fikk 3-0-flertall i det 17. minutt, men Setterlund brukte nok et flertall seks sekunder før pause.

Henrik Temernes ble kampens toppscorer med tre målgivende pasninger, mens Lars Johansson reddet samtlige 15 skudd på mål.

For motstanderne reddet Jilian Zinka bare tre av sju skudd og ble byttet inn etter første periode. Hans erstatter, Kentin Papillon, gjorde alle 22 redninger.

I forledens kamper i Finland slo vertene Østerrike 3-1, mens USA slo Danmark 3-0.

I gruppe A leder USA med 15 poeng på fem kamper, Sverige med 14 poeng på fem kamper og Finland med 13 poeng på seks kamper, som alle har sikret seg sluttspillplass. På fem kamper har Danmark åtte poeng og Tyskland har seks, Frankrike har fire poeng, Ungarn har to og Østerrike har ett poeng på seks kamper.

Latviske og kasakhiske hockeyspillere møttes samtidig i gruppe B-kampen i Riga, kampen ble sendt direkte på TV-kanalen LTV7.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

I dagens første kamper, i kampen mellom lederne Canada og Sveits, vant sveitserne 3-2, mens Tsjekkia slo Norge 2-0.

Etter fem runder med kamper i gruppe B har Sveits 15 poeng, Tsjekkia 13 og Canada 11 poeng, noe som allerede sikrer dem en plass i sluttspillet. Åtte poeng ble samlet av Latvia, fem av Slovakia, fire av Kasakhstan og Norge, men ingen poeng ble scoret av Slovenia.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene fra hver undergruppe vil fortsette kampen om medaljer i kvartfinalen, mens de svakere lagene fra de to gruppene vil forlate den sterkere divisjonen, med Polen og Storbritannia i topp 16. neste år.

I fjor vant finnene verdensmesterskapet ved å beseire Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, arrangert i fellesskap av den finske byen Tammerfors og Riga, finner sted fra 12. til 28. mai.