Stup distriktskommune

I kysthovedstaden i Bulgaria, Varna, var Plungė «Saulė» gymnasium representert av professorene Ligita Erminaitė og Jolanta Mažuknė. Resultatene fra det internasjonale prosjektet er oppsummert her og sluttrapporter er ferdigstilt. Direktekontaktmøtet samlet partnere fra Norge, Bulgaria, Spania, Italia og Litauen. God stemning og arbeidsatmosfære ble skapt av mengden av aktiviteter og arbeid som ble utført. Lærerne samlet reflekterte over resultatene av prosjektet og mulighetene som skapes for fremtiden, samt over behovet for videre samarbeid, og delte erfaringer, likheter og forskjeller i undervisningen i fremmedspråk i deres land. Interessant nok søkte nesten alle prosjektpartnere på det nye Erasmus+-prosjektet, som vil fortsette å jobbe med samarbeid, kulturell, sosial og kreativ kontekst.

Fra 16. til 18. august, ved Konstantinos Preslavskis Secondary School i Varna, ble det jobbet med å fylle ut sluttrapporten til prosjektet, økonomiske aspekter ble diskutert. Representanter fra hvert partnerland husket de sterkeste øyeblikkene i prosjektet, diskuterte de aksepterte utfordringene, var fornøyd med kameratskapet, positiviteten og evnen til å hjelpe hverandre av partnerne. Ny og verdifull erfaring ble høstet, innovative metoder for undervisning i fremmedspråk ble presentert og testet, leksjonsplaner ble utarbeidet, leksjoner ble diskutert, deltakere deltok i opplæringen av den norske utdanningsplattformen LearnLab, plattformen har blitt testet i praksis. Det er gledelig at partnerne har lagt ned så mye innsats for å presentere utdanningssystemene, kulturen, den økonomiske og sosiale historien til deres land.

Den behagelige lukten av bulgarske roser, sanden i havet, grøntområdet i fjellene, velviljen til alle partnere og den unike bulgarske oppriktigheten vil bli husket som et tegn på kvaliteten på produktiv aktivitet.

Stikk «Saulė» nedre gymsal.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *