Latvisk volleyballag beseirer Norge i fire sett i testkamp i Riga

Det latviske landslaget ledet av den polske treneren Michal Gogol vant med resultatet 3-1 (25:20, 21:25, 25:23, 25:18).

Onsdag møtes «Rimi»-lagene på Olympiasenteret i Riga.

Latvias startoppstilling tirsdag inkluderte Atvars Ozoliņš, Kristaps Šmits, Gustavs Freimanis, Vladislavs Blumbergs, Hermans Egleskalns, Denis Petrovs og «libero» Kaspars Kronbergs. Senere ble også Jānis Medenis og Miks Ramanis med i spillet, som ble gratulert med bursdagen før kampen.

I første sett ble det sikret 5-2 ledelse etter fire strake poeng. Etter Freimans angrep ble stillingen 16:10, og settet, der Medenis og Ramanis også tidvis spilte, endte med 25:20 i favør Latvia.

I det andre settet oppsøkte gjestene i økende grad det latviske landslagets andrerangsspisser, Šmita og Ozoliņa, med sine flyvende serve, noe som hindret hjemmelaget i å motta serve og begrenset mulighetene til å serve. Petrov angrep. Ved starten av settet oppnådde latvierne fortsatt 8:4 etter Šmits angrep og 11:6 etter Ozoliņšs blokkering, men på grunn av hyppige feil i servene deres, utviklet ikke vertene noen suksess og ble forbigått tilsvarende (15:15) . På slutten av settet scoret nordmennene tre poeng på rad, og nådde 23:20 etter Martin Olimstads unnvikende serve. Returen uteble – 25:21 i favør nordmennene.

Også i tredje sett tok hjemmelaget ledelsen – 4:1 etter Schmidts angrep, men etter Bjarne Hus sitt angrep ble resultatet likt igjen – 6:6. Etter den unnselige serven til Petrov nådde hjemmelaget 10:7 , men denne gangen slo gjestene tilbake og tok en to-poengs ledelse på slutten av settet (19:17). På slutten av settet gjorde Jonass Kvalens, i rollen som en diagonalspiller, to feil i angrepet, noe som gjorde at Latvia kunne feire en lykkelig seier – 25:23.

Et slikt resultat «brøt» nordmennene, og det fjerde settet ble vunnet av Latvia – 5:2, 10:6, 16:10, kampen endte med «run» av Freiman – 25:18.

Kristaps Šmits og Andreas Takvams ble anerkjent som de beste spillerne i spillet.

Egleskalns og Ozoliņš scoret hver 16 poeng for hjemmelaget, som kom øverst tre ganger i blokken. 15 poeng ble samlet inn av Freimanis, for hvem bare to angrep av 13 ikke nådde målet, og scoret to poeng mer hver med en serve og en blokkering, mens Schmidt scoret 14 poeng, og angrep med 61 % effektivitet.

For gjestene fikk førstegangsspiller Takvam, som hadde fire med blokkering, og Kvalen 17 poeng hver. Begge førsteklasses spillere har utmerket angrepsprestasjon – Takvam 80% og Eirik Kavli – 83%.

Det latviske landslaget gjorde dobbelt så mange feil på serve (21:11) og scoret dobbelt så mange poeng på serve (6:3), var litt bedre i angrep og blokkering, og gjorde også færre feil.

I den første testkampen torsdag tapte det latviske landslaget mot Ukraina ledet av Uģis Krastiņš med 0-3 (19:25, 20:25, 16:25).

3. januar 2009 beseiret Latvia Norge 3–0 i VM-kvalifiseringen i Riga.

Det latviske landslaget skal konkurrere i gruppe B med landslagene i Østerrike og Finland i EM-kvalifiseringsturneringen. Det latviske landslaget skal spille i Østerrike i kvalifiseringsturneringen 3. august, tre dager senere tar de imot Finland i Valmiera, de møter finnene på bortebane 17. august og de avslutter gruppeturneringen med Østerrike 21. august i Jelgava .

Hovedtrener Gogol får hjelp av Austris Stahls, samt to polske trenere – statistiker Adams Tolochko og treningstrener Andrzej Zahorskis.

Liste over kandidater til det latviske landslaget:

vektløftere – Edwin Skrüder, Denis Petrov;

diagonalspillere – Hermans Egleskalns, Kristaps Platachs, Kristers Dardzāns, Renārs Jansons;

andrerangsspillere – Kristaps Šmits, Atvars Ozoliņš, Romāns Saušs, Jānis Medenis, Miks Ramanis;

førsteklasses spillere – Olegs Klopovs, Vladislavs Blumbergs, Toms Schvans, Gustavs Freimanis;

«libero» – Patrik Pinka, Kaspar Kronberg.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *