En sjeldenhet i Europa: for tredje år på rad – mot Norges mestere – Respublika.lt

1 bilde

En sjeldenhet i Europa: for tredje år på rad – mot norgesmesterne. Bilde av Elvis Zaldar.

Tre kamper på tre turneringer

Siden 1989 har Žalgiris møtt 44 lag i internasjonale konkurranser. «Honved» fra Budapest, «Mura» fra Murska Sobota og nylig slått «Malmo FF» var på veien til Vilnius-klubben to ganger.

«Glimt» er det første laget de må spille mot for tredje gang. Dessuten vil duellen mellom lagene finne sted for tredje år på rad, og i tre forskjellige turneringer. Et slikt tilfelle er ekstremt sjeldent i UEFA-turneringer, spesielt blant lag som har spilt siden de tidlige stadiene av utvelgelsen.

Lagenes tredje møte med laget på hele den nordlige halvkule vil imidlertid ikke være helt det samme. i 2020 på grunn av pandemien fant bare én kamp sted (trekningen for Žalgiris førte til en bortekamp), og den ble spilt i midten av september. Så i European League vant «Glimt» 3:1 hjemme.

I fjor møttes lagene to ganger i Conference Leagues fjerde kvalifiseringsrunde. Den første kampen i Vilnius endte uavgjort 2-2, den andre vant nordmennene 1-0.

I år har den mest prestisjefylte turneringen, Champions League, blitt duellens arena.

Ansikt til ansikt – tredje gang

Det er riktig at selv om dobbeltprogrammet vil finne sted for tredje år på rad, er det ikke mange spillere igjen i de to lagene som har spilt to ganger og kan gjøre en tredje, i rekken av «Glimt», er det Disse er bl.a. keeper Nikita Haikin, forsvarsspiller Alfons Sampsted, midtstopperne Ulrik Saltnes og Morten Konradsen, spiss Oola Solbakken Forsvarer Brede Moe forblir i reserve i 2020 og spiss Victor Boniface bommet i fjor på grunn av en skade.

Forsvarerne Nemanja Ljubisavljevičius, Saulius Mikoliūnas, Mantas Kuklys og Francis Kyeremeh forbereder seg på å spille mot «Glimt» for tredje gang i «Žalgiris»-laget. I fjor forble Ivan Tatomirovic i reserven, året før – Edvinas Gertmons.

Fra start-11-en som spilte mot «Žalgiris» i Norge i fjor, vil Bude-laget definitivt ikke ha minst 4 fotballspillere. 5 av 11 spillere representerer ikke lenger Vilnius-laget.

En imponerende norsk fottur

Fjorårets seier over «Žalgiris» banet vei for Budes side til gruppespillet i Conference League hvor «Glimt» tok 2. plass i gruppen deres med 12 poeng, kun ett bak Roma-klubben.

Duellene med sistnevnte viste seg å være fantastiske – det berømte laget som Jose Mourinho trener ble knust 1:6 i Bude, og kampen endte 2:2 i Roma. Førsteplassen ble forhindret av to uavgjorte borte mot Zora Luhansk (1:1) og CSKA Sofia (0:0), to lag slått hjemme (3:1 og 2:0).

I sluttspillet fortsatte Glimt å samle den ene kjente skalpen etter den andre. Glasgow Celtic (Skottland) ble slått 5:1 (3:1 og 2:0) i 16-delsfinalen, og 4:3 mot Alkmaar AZ i 16-delsfinalen (2:1 og 2:2 etter ekstraomganger). «, selv om de klarte å slå ham 2:1 hjemme. Turen kom igjen i veien – det ble et 0:4-tap.

jukset spillere

Den imponerende prestasjonen i Europa hadde sin pris – som forrige sesong ble Glimts spillere i år jaktet på av klubber fra de rikeste landene innen fotball.Spissen Erik Botheim ble kjøpt av russiske Krasnodar for 7,5 millioner euro, midtbanespiller Patrick Berg for 4,5 millioner . kjøpte French Lens, forsvarsspillerne Fredrik Andre Bjorkan og Marius Lode sluttet seg til de tyske Bundesliga-klubbene Hertha og Schalke.

I deres sted erstattet Glimt andre spillere, hovedsakelig fra Norge, men det var ikke lett å finne en tilsvarende erstatter.I tillegg gikk Glimt lenge uten forsvarsspiller Sondre Feto, og en av fjorårets lagstjerne Ola Solbakken har slitt med skader lenge denne sesongen. . Det var han som scoret målet som avgjorde seieren til «Glimt» mot «Žalgiris» i Norge i fjor, og han scoret fortsatt 6 ganger i 11 gruppespill- og sluttspillkamper.

Startsyndrom

Endringene hadde også innvirkning på resultatene – for to sesonger siden er Bude-fotballspillere ikke lenger så klare ledere, etter å ha ledet Norge trygt. Etter 16 runder ligger de på 3. plass, 5 bak lederne Molde og Lillestrøm når det gjelder tapte poeng.

Budes side har lidd alle tre borteligatapene. Gjestesyndromet fortsetter å plage Europa. I Champions League tapte de for lagene til Klaksvik KI (1:3) og «Linfield» (0:1). Representantene for Færøyene tapte imidlertid med et betydelig overtak etter første kamp (3:0). , og mot «Linfield» tok de igjen imponerende på hjemmebane (8-0).

Ledere og overganger

Glimt har vunnet de fire siste kampene i det hjemlige mesterskapet, men selv etter den siste kampen er det trussel om tap – spissen Victor Boniface, som scoret 3 ligamål og 5 mål i Europa i juli, trekkes til den belgiske klubben, og ifølge norske medier har han allerede reist til det landet for å koordinere overføringsdetaljer.

Hvis han ikke blir i troppen, vil hovedangrepet i angrep falle til Amahl Pellegrino. Spissen, som er vant til å angripe fra venstresiden, med 13 mål, er den beste skarpskytteren i den norske «Eliteserien».

Kaptein Ulrik Saltens er fortsatt ekstremt viktig i organiseringen av angrepene. Han har 6 mål og 6 assists i ligaen. Fans av «Zalgiris» husker ham ikke fra en hyggelig side, for i fjor scoret han begge målene for laget i Vilnius.

Til sommeren har Glimt allerede rukket å svulme opp i rekkene – spiss Lars-Jørgen Salvesen, midtstopper Lucas Kubra kom i forrige uke og keeper Julian Faye Lund kom til tidligere. Ingen av dem har vært inkludert i troppen så langt.

Årets første kamp mellom «Glimt» og «Žalgiris» finner sted 3. august. klokken 19. I hytta. Tilskuere kan kjøpe billetter til fanseksjonen «Žalgiris» på nettet.

Returkampen spilles 9. august. klokken 19. I Vilnius. Billetter til denne kampen distribueres av «Bilietai.lt»

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *