Norge-trener sparket etter fiasko

Martin Sjögren vil ikke ha overlevd fiaskoen til Norge i Euro. Treneren for landslaget vil forlate sine funksjoner kunngjorde Norges Forbund tirsdag, etter fiaskoen i EM der den skandinaviske kåringen ble ynkelig avsluttet i første runde.

I vervet siden januar 2017 forkorter den 45 år gamle svensken og hans assistent Anders Jacobson, etter gjensidig avtale med forbundet, kontrakten som løp til august 2023. Denne forhastede avgangen kommer noen dager etter elimineringen av det norske laget fra kl. den første runden av EM i Storbritannia hvor skandinavene næret medaljeambisjoner, støttet av at stjernen og målscoreren Ada Hegerberg kom tilbake etter fem år med sinne.

Norge led spesielt et knusende nederlag (8-0) mot vertslandet 11. juli.»Vi er alle skuffet over prestasjonene i EM i sommer«, sa presidenten i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness, sitert i pressemeldingen.

Dersom Lise Klaveness sier at hun ikke vil peke på individuelle ansvarsforhold, viser hun til at forlengelsen av kontrakten til de to trenerne frem til VM 2023 hadde vært ledsaget av et krav om å rette opp resultatene. I regi av Martin Sjögren var Norge allerede eliminert ved slutten av første runde av EM i 2017 i Nederland før de mislyktes i kvartfinalen to år senere i verdenscupen i Frankrike.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *