Landstrener for norske fotballspillere sparket etter skuffende EM | NÅ

Martin Sjögren fikk tirsdag sparken som landslagstrener for norske fotballspillere. Svensken må ut på grunn av det skuffende EM i England, hvor skandinavene mislyktes i gruppespillet.

– Forutsetningene for EM var klare og vi har store ambisjoner, sa Sjögren (45), som har vært Norges landstrener siden desember 2016. Norges Fotballforbund. «Når resultatene ikke svarte til forventningene, var det bare en logisk avgjørelse å gå vår egen vei.»

Det norske laget, inkludert stjernespilleren Ada Hegerberg (Olympique Lyonnais) og Caroline Graham Hansen (FC Barcelona), underpresterte i gruppespillet og var sjanseløse i kampen om kvartfinaleplassen.

I kampen mot England av landstrener Sarina Wiegman ble Norge ydmyket (8-0) – det største resultatet i historien til et EM – og Østerrike viste seg også for sterke (1-0). Alene mot Nord-Irland tok den doble europamesteren de tre poengene (4-1).

Martin Sjögren under EM-kampen mellom Norge og Østerrike.


Martin Sjögren under EM-kampen mellom Norge og Østerrike.

Martin Sjögren under EM-kampen mellom Norge og Østerrike.

Foto: Getty bilder

«Ta med deg mange gode erfaringer»

Under Sjögren kom nordmennene til kvartfinale i verdenscupen i 2019. I EM 2017 i Nederland sviktet laget også i gruppespillet.

«Muligheten til å lede det norske landslaget i 5,5 år, inkludert tre siste turneringer, var et spesielt øyeblikk i min trenerkarriere.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som blir ny landslagstrener for de norske kvinnene. Fotballforbundet sier jakten på en ny trener gjøres i all hast. Norge møter to viktige kvalifiseringskamper mot Albania og Belgia i september til VM 2023.Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *