Studentene lager smart hagevanningssystem for å spare tid / Artikkel

I løpet av forrige skoleår opprettet elever ved Teikas Lyceum i Riga utdanningsselskapet «Soilnetic» for å hjelpe seg selv og andre med å vanne blomsterbedene i hagen eller drivhusene.

«Bestemor sier alltid å vanne plantene. Jeg liker ikke å gå på jobb, vanne. Vi kaster bort tiden vår, vi ville ha gjort noe annet på den tiden. Vi innså at vi plutselig på en eller annen måte kunne løse problemet. Vi begynte å bygge et produkt, dette er vår første prototype – et automatisk plantevanningssystem», forklarte Roberts Eriņš, en elev ved Riga Teikas ungdomsskole.

Elevene laget et ganske enkelt vanningssystem. Det er en modul som kobles til bakken og fungerer med fire forskjellige sensorer: luftfuktighet, solskinn, jordfuktighet og jordtemperatur. Etter målingene vannes hver plante med nødvendig mengde vann.

Studentene påpekte at det smarte vanningssystemet skiller seg fra andre eksisterende systemer ved at det ikke fungerer etter timerprinsippet, men heller tar målinger og så konkluderer med hvor mye vann planten trenger på et tidspunkt.

Medlemmer av elevopplæringsbedriften innrømmer å ha lært mye i løpet av året, både i teorien og i praksis.

«Teamarbeid ville være hovedsaken [ko iemācījāmies]. Jeg likte også veldig godt måten vi lærte å lære på,» forklarte Kārlis Čīka, en elev ved Riga Teikas Secondary School.

I nær fremtid vil studentene ha fullført arbeidet med neste prototype, som vil tåle ulike klimatiske forhold. Den testes allerede i hagebed.

«Vi lærte å bygge opp virksomheten vår. Det kan vi virkelig. Mange ble overrasket over at vi prøvde dette for første gang og at vi kom så langt med vår første virksomhet. Vi lærte mye om «ingeniørfag, mye om markedsføring og finans,» sa student Kristen Norge.

Ungdommene påpekte at ikke bare bestemødre, men også flere bønder har uttrykt interesse for deres fremtidige vanningssystem.

Mer

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *