Startrekkefølgen for 2023 «Samsonas Rally Utena» er annonsert – AINA

Påmeldingslisten for 2023 Samsonas Rally Utena inkluderer rekord 118 mannskaper, som vil få selskap av syv sikkerhetsteam, kjent som «nuller». Denne startrekkefølgen inkluderer 88 deltakere og gjester fra de litauiske og latviske rallymesterskapene og 30 mannskaper fra det litauiske sprintrallymesterskapet. Ikke mindre enn 42 4×4 og 76 2×4 biler vil delta i rallyet, kjørt av førere av åtte forskjellige nasjonaliteter.

Den røde bilen «Škoda Fabia N5+» vil bli dekorert med det første startnummeret, som vil bli kjørt av mannskapet til Martynas Samsons og Ervins Snitkas, som vant tittelen litauisk rallymester.

Den andre og den tredje ble delt av Vladas Jurkevičius og Giedrius Notkus – for den ene vil det være en retur til rallybanene etter en alvorlig ulykke under Rokiškis-rallyet, og for den andre – etter å ha reparert bilen, muligheten til å gjenvinne tapte posisjoner i rallyet. klasse og i den generelle klassifiseringen. Vladas skal kjøre en Škoda Fabia Rally2 Evo leid fra det latviske selskapet Sports Racing Technologies, mens Giedrius skal kjøre en nyreparert Škoda Fabia R5.

Det fjerde nummeret vil bli dekorert med Škoda Fabia Rally2 Evo-bilen til den seksten år gamle stigende stjernen i norske rally Karl Peder Nordstrand, og det femte nummeret vil bli gitt til en av de raskeste esterne, Egon Kaur, som dukker opp i Utena. med sin Ford Fiesta KMS Proto-bil.

To andre ekstremt sterke gjester starter rett bak nordmannen. De raskeste baltiske sjåførene bak rattet i «Mitsubishi Lancer Evolution»-biler – latviske Emils Blūms og estiske Timmu Korge – skal kjøre sjette og syvende nummer. Dette blir deres åttende hovedduell i år.

Det er akkurat det samme med åttende og niende startnummer for Ned Radišauk og Rokas Steponavičius – i år er det en av de beste duellene på litauiske hurtigbaner, som foregår med VW Polo N5-bilene og Ford Fiesta N5. Fra denne duellen lover Deividas Gezevičius, som kom en halv sesong for sent i det litauiske rallymesterskapet, men viser ekstremt høye tempo med en nymontert Ford Fiesta N5, å engasjere seg. Han skal bære det tiende startnummeret, som han på spøk målte under den administrative kommisjonen av fjorårets Samsonas Rally Utena.

Det ellevte nummeret ble tildelt Giedriis Firant med sin Mitsubishi Lancer Evolution VIII, som sammen med eierne av det tolvte og fjortende nummer, Ramūnas Čapkauskas og latviske Janis Vorobiovs, skal kjempe om den symbolske tittelen mester. Sistnevnte skal kjøre Mitsubishi Lancer Evolution IX-bilene.

Topp 15 fullføres av den 17 år gamle polske gjesten Tymoteushas Abramovskis, som vant Samsonas Rally Utena-kategorien i fjor med Ford Fiesta Rally3 og ble nummer seks sammenlagt.

På grunn av den kortere avstanden vil deltakerne i det litauiske sprintrallymesterskapet kun konkurrere på søndag. Det høyeste tallet 92 ble oppnådd av Darius Sukackas med en BMW E46. Donatas Ožiūnas starter bak ham med nummer 93, også med en BMW E46, og den nye Mitsubishi Lancer Evolution IX-bilen til Ben Šimkaus, merket med nummer 94, vil prøve å kjøre forbi dem.

«Samsonas Rally Utena» i 2023 vil finne sted fra 29. september til 1. oktober på veiene i distriktene Utena, Anykščiai og Molėtai. Det er en enormt besøkt internasjonal bilrallykonkurranse, som har blitt rangert blant de beste motorsportbegivenhetene i Litauen. Det er også siste etappe av det litauiske bilrallymesterskapet, hvor skjebnen til mesterskapet avgjøres.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *