Vellykkede idrettsbrødre Ingebrigtsen anklager far for fysisk mishandling og norsk politi åpner etterforskning | Andre idretter

Norsk politi har åpnet etterforskning etter at olympisk friidrettsmester Jakob Ingebrigtsen (23) og hans to brødre Henrik (32) og Filip (30) anklaget faren og tidligere trener Gjert Ingebrigtsen (57) for fysisk og psykisk vold. I den norske avisen Verdens korridor de fortalte historien sin forrige uke. «Han tyr til fysisk vold og truet oss.»

De tre Ingebrigtsen-brødrene har en europeisk tittel over 1500 meter til gode. Jakob Ingebrigtsen vant OL-gull over denne distansen i Tokyo i 2021. Brødrene oppnådde alle disse bragdene med faren Gjert som trener.

I 2022 slo trioen brått opp med faren som trener. Så forble de tause. På det tidspunktet avsluttet han offisielt av medisinske årsaker, men omtrent fjorten måneder senere ga brødrene mer forklaring.


Det vi skriver nå sårer oss på mange måter

Ingebrigtsen brødre

«Av respekt for familien vår og alle involverte, ønsket vi ikke å gå i detalj, men vi ser nå at vi ikke lenger kan skjule årsakene til bruddet,» skrev brødrene. Verdens korridor. «Vi vokste opp med en veldig aggressiv og autoritær far. Vi føler fortsatt ubehag og frykt som vi har med oss ​​fra barndommen.

Brødrene sier de har blitt vant til farens oppførsel. «Da vi var yngre, var vi i samme båt med en søskenflokk på syv. Senere ble situasjonen uutholdelig,» sa brødrene, som også oppnådde mange suksesser med sin far som trener. «Det vi skriver nå sårer oss på mange måter, fordi det handler om en person som har betydd mye for oss og for vår karriere. «

Fars svar

Gjennom sin advokat svarte far Ingebrigtsen på sønnenes påstander. «Disse uttalelsene er basert på ingenting. Jeg har aldri tyr til vold, og jeg er dypt misfornøyd med at vi nå kommer med falske anklager mot hverandre i media. Jeg er langt fra perfekt som far og ektemann, men jeg er ikke voldelig.

Etter VM giftet Jakob seg med sin barndomskjæreste, men Gjert fikk ikke være med på sønnens bryllup. «Det gjør vondt,» sa han på den svenske podcasten Skyld og Skam har. «Når barnet ditt gifter seg, vil du være der. Det er håpløst. Spørsmålet er om konflikten innad i familien Ingebrigtsen noen gang vil bli løst. Det er tragisk, sa far Gjert. Det at vi allerede feilaktig anklager hverandre i media… Dette gjør meg veldig ulykkelig. . Og jeg vet ikke hvordan vi kan løse dette problemet, men vi må prøve.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *