Star FM-nyheter fra 27. oktober: intet latvisk universitet kom inn i verden Top600, 10 cm snø i Piedruja

Tilsynskommisjonen for offentlige tjenester inviterer innbyggere som har valgt å betale for forbruket av elektrisitet med utjevningsbetalingen, til å vurdere å endre betalingsprosedyren og betale i henhold til månedsregningen. Presidenten for PUK-rådet, Alda Ozola, forklarer at ved å betale i henhold til en månedlig regning, i stedet for en gang i året, mens du venter på omberegningen av den utjevnede betalingen, er det lettere for innbyggerne å kontrollere strømforbruket, gjennomgå vanene sine bruk av elektriske apparater, samt vurdere om eksisterende tilkoblingskapasitet er nødvendig eller om det er mulig å redusere den.

Diskusjoner om å opprettholde den reduserte momsen på frukt og grønnsaker er ennå ikke over, sa landbruksminister Armands Krauze, og la til at reduksjon av momssatsen på mat og servering også er en prioritet for ZZS. Krauze understreker at det er nødvendig å snakke om merverdiavgift for mat generelt, fordi frukt og grønt kun er én sektor, men det er like viktig for ferskt kjøtt, mel og andre produkter.

På verdensuniversitetsrankingen er ingen latvisk institusjon for høyere utdanning blant de 600 beste. Universitetet i Latvia oppnådde de beste resultatene: I alle vitenskapelige kategorier der det ble evaluert, rangerte det mellom 601 og 800. Som tidligere år har britiske og Amerikanske universiteter fikk de høyeste karakterene i alle vurderingskategorier: Oxford, Cambridge, Harvard, Princeton, Berkeley, Stanford, California Institute of Technology og Massachusetts Institute of Technology. Universitetet i Tartu, rangert 201-250, inntar den høyeste posisjonen blant universitetene i de baltiske statene.

Den europeiske union trenger enhet både i Midtøsten og Ukraina, sa statsminister Evika Siliņa. Hun understreker at Israel har rett til å forsvare seg i samsvar med internasjonal og humanitær lov, men at EU heller ikke må glemme Ukraina. Å miste fokus på Ukraina vil være en fordel for Russland.

Ledere av EUs medlemsland lanserte, etter flere timers debatt på toppmøtet i Brussel, en appell for å garantere levering av humanitær hjelp til Gazastripen. Uttalelsen uttrykker bekymring over forverringen av den humanitære situasjonen i Gaza, og ber om bruk av alle nødvendige midler, inkludert humanitære korridorer og pauser i fiendtlighetene for å svare på humanitære behov, slik at hjelpen når de som trenger det.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

I Frankrike, siden angrepet av den palestinske gruppen Hamas mot Israel 7. oktober, er det registrert 719 antisemittiske hendelser og 389 personer er arrestert i forbindelse med disse handlingene. Hver for seg ble en tunisisk statsborger i går siktet for sin involvering i drapet på to svenske fotballfans i Brussel forrige uke. Belgiske myndigheter pågrep den 44 år gamle mannen onsdag. Han er anklaget for å ha hjulpet drapsmannen med å kjøpe våpenet som ble brukt i angrepet.

Det amerikanske forsvarsdepartementet har utplassert omtrent 900 soldater til Midtøsten for å styrke beskyttelsen av sine styrker i sammenheng med den væpnede konflikten på Gazastripen.

Den israelske hæren kunngjorde i går at den hadde drept nestlederen for etterretningsdirektoratet til den palestinske militante gruppen Hamas i et angrep på Gazastripen.

2. november slippes den nye sangen til den legendariske britiske rockegruppen «The Beatles», skapt ved hjelp av kunstig intelligens. «Now And Then» ble opprinnelig skrevet og sunget av John Lennon, utvidet av resten av bandet, og nå flere tiår etter at sangen ble spilt inn, har den blitt fullført av bandmedlemmene Paul McCartney og Ringo Starr, sammen med kunstig intelligens . . I reklametraileren kalles dette sporet den siste «Beatles»-sangen.

I følge data fra det latviske senteret for miljø, geologi og meteorologi ble det tykkeste snødekket dannet i Piedruja, en landsby i Krāslava-distriktet nær grensen til Hviterussland. I morges er det et snølag åtte centimeter tykt, men i natt, sent på kvelden, nådde tykkelsen ti centimeter i Piedruja. Andre steder i den østlige delen av landet er gjennomsnittlig snødybde under en centimeter, mens det mange steder i det vestlige og sentrale Latvia ikke er snø i det hele tatt.

Intern sikkerhet utgjør den største trusselen mot neste års statsbudsjett, sa Māris Kučinskis, opposisjonsmedlem i Saeima og innenriksminister i den forrige regjeringen. Ifølge ham vil de som jobber i indre sikkerhetssektoren – politifolk, grensevakter og brannmenn – bli skuffet neste år, fordi de ikke vil forvente en lønnsøkning på forventet beløp og det vil fortsatt være en betydelig ubalanse mellom de som jobber i innen indre sikkerhet. forsvar og innenrikssaker.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *