Space Mission, en app for å lære matematikk og smarte sykkelsteder i Riga. Teknologinyheter / artikkel

#DigitalFrokost

«Radio Naba» og «Latvijas Radio 1» «Digital frokost»-program – Din ukentlige dose med teknologinyheter. Teknologi, digital kultur og trender, dingser og anmeldelser, og nyheter i sosiale medier. «Digital Breakfast» kan høres direkte på «Radio Naba» og «Latvijas Radio 1» hver fredag ​​morgen, 10.05.

Programmet kan lyttes til i podcast-format på alle større streamingplattformer:

1. Oppdrag «Artemis I» – en ny begynnelse på æraen for NASAs romutforskning

Mandag 29. august i luften fra Kennedy Space Center i Florida burde tatt av for SLS eller «Space Launch System» («Cosmos Palaišanas Sistema») bærerakett, og sendte romfartøyet «Orion» inn i rollebesetningen, men på grunn av tekniske problemer ble oppskytingen utsatt. Målet med Artemis I-oppdraget er å teste rakettens oppskytingssystem og gå i bane rundt månen før den returnerer til jorden. Neste øving finner sted på lørdag eller mandag og vil følges direkte.

Hvordan kunngjøring «Delfi Campus», en av de fire hovedscenene RS-25-motorene hadde problemer noen timer før avgang. Ved å fylle tankene med flytende hydrogen og oksygen parallelt, sprøytes også deler av dette ekstremt kalde drivstoffet inn i rakettmotorene for å gradvis kjøle dem ned til ønsket temperatur. Den tredje motoren ble ikke avkjølt som forventet, så starten skjedde ikke.

Sist gang en så kraftig bærerakett lettet fra Kennedy Space Center i Florida var i 1973, da Skylab-stasjonen ble satt i bane rundt jorden. Saturn V-raketten var den kraftigste raketten som noen gang ble sendt ut i verdensrommet av USAs nasjonale luftfarts- og romfartsadministrasjon (NASA), som SLS forventes å overgå.

«Artemis I» er det første av flere planlagte måneoppdrag – en ubemannet flytur av astronauter. På den annen side skal «Artemis II» også levere et mannskap til verdensrommet. Dette er foreløpig planlagt å skje i mai 2024. På den annen side er «Artemis III» planlagt som menneskets retur til Månen – for første gang på mer enn et halvt århundre vil amerikanske astronauter lande foten på jorden satellitt.

2. «Duolingo Math» – en no-brainer for mattestudenter og -entusiaster

Den verdenskjente språkopplæringsappen «Duolingo» lanserer en app for å lære matematikk – «Duolingo Math» i det nye skoleåret. Matelæringsappen vil hjelpe nysgjerrige til å lære på nytt og konsolidere kunnskapen sin i form av små interaktive spill.

Timene er delt inn i deler slik at brukeren kan velge de temaene han ønsker. I første omgang vil temaene være enklere, men «Duolingo» utelukker ikke muligheten for å inkludere vanskeligere temaer i fremtiden. For å unngå kjedsomhet mens de lærer helt ufarlige matematiske problemer, planlegger utviklerne å tilby forskjellige startnivåer avhengig av brukerens alder. Duolingo Math vil være tilgjengelig gratis, i det minste til å begynne med, kunngjøring portalen «The Verge».

3. Opplæringsprogrammet «Work in Tech» tar imot kvinner til å studere informatikk

Til høsten vil foreningen «Riga TechGirls» for tredje gang sette opp opplæringsprogrammet «Work in Tech» for kvinner opprettet av selskapet «Google» med mål om å hjelpe kvinner til å tilegne seg kompetansen informasjonsteknologibasen med mentorer og fremme omskolering.

Søknader til opplæringsprogrammet «Work in Tech» vil pågå fra 30. august til 23. september. Derimot starter opplæringen 10. oktober og varer i tre måneder. Etter endt utdanning vil arrangørene gi deltakerne støtte og veiledning for å finne passende arbeid i bransjen. Deltakelse på opplæringen er gratis og tilgjengelig for 200 deltakere.

Opplæringsprogrammet «Work in Tech» er rettet mot kvinner som ønsker å oppnå en kvalifikasjon i IT-bransjen, samt starte eller fortsette å jobbe i et IT-relatert felt. Det sertifiserte programmet «Work in Tech» ble utviklet av selskapet «Google». Den består av fem kurs og kan læres på «Coursera»-plattformen.

4. I Riga er det installert smarte sykkelstativ i nærheten av kjøpesenteret

I Riga er det installert gratis smarte sykkelstativ «Bikeep» nær kjøpesenteret «Galerija Centrs». De skiller seg fra andre ved et økt nivå av sikkerhet og bekvemmelighet – de har et 24-timers overvåkingskamera, en hørbar alarm, en forsterket metallstruktur, en alarmmelding til kjøretøyeieren og andre.

Låsen åpnes og lukkes ved å bruke et hvilket som helst «NFC/RFID»-kort, eller «pip»-kort, lojalitetskorttypebrikke, bankkort, dørbrikke eller med butikkapplikasjonen. Appen varsler sykkeleieren om at noen prøver å koble sykkelen fra lageret, og lar også se ulike data – hvor lenge sykkelen har stått parkert, se ledige parkeringsplasser og ledige plasser i lageret, rapportert nettsted «Markør».

5. Fotballsimuleringsspill «Hattrick» fyller 25 år

Virtuell fotballmanager Hattrick feiret sitt 25-årsjubileum denne uken, og ble den lengste løpende online fantasy-fotballadministrasjonssimulatoren i verden. Spillet ble laget i Sverige i 1997. I det har hvert land sitt eget nasjonale mesterskap, der brukere, delt inn i grupper, kjemper om vinnertittelen. Landslag konkurrerer også.

Selv om populariteten til spillet generelt ikke er så høy som før, er det verdt å legge til at i Latvia har det fortsatt mer enn tusen aktive brukere. Latvia har også sitt eget U-21 og voksenlandslag, som konkurrerer i internasjonale turneringer. Det latviske landslaget ligger på 75. plass i verden. I en tid da spillets popularitet var på topp, rapporterte til og med den nasjonale pressen om landslagets suksess.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *