Siden starten av mobiliseringen i Russland har 98 000 ankommet Kasakhstan. russisk

Omtrent 98 000 mennesker ankom Kasakhstan i uken etter den delvise mobiliseringen som ble annonsert av Russlands president Vladimir Putin. Det sa russiske og kasakhiske tjenestemenn tirsdag.

For russiske menn som ønsker å unngå verneplikt i Ukraina ved å fortsette å flykte til nabolandene over land og luft, er Kasakhstan og Sakarytvel, tidligere republikker i Sovjetunionen, de mest populære reisemålene for de som reiser med bil. , på sykkel eller til fots.

Finske og norske visuminnehavere ankommer også landveien. Flybilletter til utlandet ble raskt utsolgt, til tross for stigende priser.

Det russiske forsvarsdepartementet sa at bare rundt 300 000 mennesker ville bli trukket inn i hæren. personer med tidligere kamperfaring eller annen militær erfaring, men det har vært rapporter fra ulike deler av Russland om at menn som ikke oppfyller disse kriteriene blir trukket inn i militæret. Det har ført til frykt for at verneplikten kan være i mye større skala, med horder av menn i alle aldre og bakgrunner som strømmer til flyplasser og grenseoverganger.

Kasakhstans innenriksminister Marat Akhmetzhanov kunngjorde antall russere som krysser grensen, og sa at myndighetene ikke ville sende de som unndrar seg verneplikten hjem med mindre de står på en internasjonal liste over personer som er ettersøkt for kriminelle anklager.

Kasakhs president Kassym-Jomart Tokayev har beordret sin regjering å hjelpe russere med å komme til landet hans «på grunn av den nåværende desperate situasjonen».

«Vi må ta vare på dem og holde dem trygge.» Det er et politisk og humanitært spørsmål. Jeg instruerte regjeringen om å ta de nødvendige tiltakene,” sa K.-J. Tokayev, og la til at Kasakhstan ville diskutere denne situasjonen med Russland.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *