Ekspert på historiske endringer i valutamarkedet: USA har opptrådt aggressivt

Det er ingen synlige endringer i valutamarkedet: euroen, dollaren, pundet og til og med sveitserfrancen nærmer seg samme verdi. Økonom Marius Dubnikovas forklarte i LNK-rapporten hva det betyr for økonomier, hvem som drar nytte av og hvem som tar skade av slike valutasvingninger.

«Det er virkelig en historisk begivenhet. Ingen husker engang at det noen gang har vært slik: pund sterling/dollar-kursen nærmer seg enhet. Sist gang dette skjedde var i 1985,» sa økonom M. Dubnikovas.

Valutakonvergens ble bestemt av hvordan landene styrte inflasjon og renter. Her hadde regjeringen i USA (USA) en unik posisjon.


«USA har opptrådt ganske aggressivt, og hevet renten for å holde inflasjonen,» kommenterte Dubnikov.

Andre regjeringer har fulgt en mer forsiktig økonomisk politikk.

«På andre områder ble det forsøkt å balansere ut, for å sikre at inflasjonen ikke skadet økonomien. Det viste seg at folk som ville ha kontanter ga dollaren prioritet,» sa etterforskeren.

I dag spiller det ingen rolle i hvilken valuta pengene holdes.

«Det spiller ingen rolle hva en person mottar: euro, dollar eller pund,» sa den kloke herr Dubnikovas.

Ingen grunn til å være redd

Slike endringer er ekstremt gunstige for noen.

«Svekkelsen av euroen er attraktiv for bedrifter. Det er ikke en dårlig ting å ha en lav valutakurs i økonomiske tider. Dette er hva mange land streber etter,» sa intervjueren.

Eksporten er også lønnsom for øyeblikket.

«Varer produsert i Europa, solgt i andre land utenfor eurosonen, koster mindre. Dette gjør det lettere å vinne anbud,» sa Dubnikovas.

Selv om slike endringer er bra for bedrifter, bør innbyggerne heller ikke måtte bekymre seg for valutasvingninger.

«Tre uatskillelige ting: næringsliv, myndigheter og samfunn.» Hvis det er bra for næringslivet, er det bra for samfunnet, folk er ansatt, sa Dubnikovas.

Tre uatskillelige ting: næringsliv, myndigheter og samfunn.

Endringene kan bare merkes av de som mottar lønn i forskjellige valutaer.

«Forskjellene oppstår når en person jobber i forskjellige rom eller bruker penger i forskjellige rom. Avhengig av devalueringen av valutaen, endres også den personens muligheter,» advarte Dubnikovas.

Ifølge eksperten, hvis det ikke er penger å investere og du bare ønsker å akkumulere sparing, er det ingen universell valuta.

«Hvis vi tjener i euro og bruker i euro, må valutaen vår også være i euro. Hvis en person jobber i England eller Norge og ønsker å kjøpe eiendom i Europa, er det tilrådelig å samle sparepenger i forholdet 50:50. forholdet avhenger av hvor mye vi tjener og hvor mye vi bruker,” rådet økonom M. Dubnikovas.


Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *