Evenepoel vinner første etappe i Norge til tross for brudd på toaletter i siste etappe NÅ

Remco Evenepoel slo til igjen tirsdag for sitt første løp siden seieren i Liège-Bastogne-Liège. Belgieren fra Quick-Step Alpha Vinyl var sterkest på åpningsetappen av Tour of Norway, til tross for at han tok toalettpause i finalen.

Evenepoel måtte komme tilbake mellom bilene med rundt 15 kilometer igjen for så å bli guidet til forkant av feltet av lagkameratene. Deretter vant han sprinten på målgang på Voss.

«Det var veldig kaldt i dag, jeg måtte stoppe rundt femten ganger for å tisse», svarte Evenepoel. sporza. «Det var også nødvendig på slutten av løpet. Blæren min var i ferd med å eksplodere.»

I den stigende målgang slo den 22 år gamle løperen norske Tobias Halland Johannessen og spanjolen Eduard Prades. Mike Teunissen var den øverste nederlenderen på åttendeplass.

For Evenepoel var det hans første opptreden etter å ha vunnet Liège-Bastogne-Liège for nøyaktig en måned siden. «For en måte å komme tilbake på. Jeg hadde ikke forventet å være så god den første dagen. Og det med en ganske bratt stigning.»

Tour of Norway har seks etapper og varer til søndag. I fjor gikk seieren til briten Ethan Hayter. Med Wilco Kelderman (2011) og Pieter Weening (2016) er to nederlendere på listen.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *