Se Vilnius ved å slå på Netflix: 10 mest populære filmer og serier skutt i hovedstaden – MadeinVilnius.lt

Navnet Vilnius blir stadig hørt i det internasjonale filmrommet, og hovedstaden blir lagt merke til av filmskapere over hele verden. Listen over filmer og serier som tilbys av nett-TV-giganten Netflix har ikke mindre enn et dusin detektiver, dramaer, komedier og til og med science fiction-filmer innspilt i Vilnius. Filmkontoret i Vilnius anbefaler 10 Netflix-serier og filmer laget i hovedstaden, som du kan nyte uten å forlate hjemmet.

«fremmede ting«sesong 4

Det er vanskelig å finne folk som ikke har sett den voldsomt populære amerikanske skrekk-sci-fi-serien «Stranger Things». Den fjerde sesongen av denne historien ble også spilt inn i Vilnius og Vilnius-regionen, for eksempel i Lukiški-fengselet, som tiltrekker seg mye oppmerksomhet fra filmskapere. Den litauiske skuespilleren Vaidotas Martinaitis dukket også opp i den fjerde sesongen.

clark

«Clark» (litauisk: «Klarkas») er en svensk serie basert på selvbiografien til en av de mest kontroversielle personene i moderne svensk historie – Clark Olofsson. Forbryteren ble verdenskjent for det sjokkerende og største bankranet i Stockholm, hvoretter begrepet «Stockholms syndrom» ble laget.

Seere av serien kan se mange ikoniske steder i Vilnius på skjermene – Užupis, som ble Kristianija, Odminių-plassen, Vilnius rådhus og Lukiški-fengselet, som spilte rollen som 5 forskjellige fengsler!

«Leselisten«

«The Playlist» (på litauisk «Grojaraštis») forteller den sanne historien om opprettelsen av den svenske musikkplattformen Spotify. De færreste vet at serien som dukket opp på Netflix-plattformen i fjor ble spilt inn på kontorer og kinopaviljonger i Vilnius, og litauiske fagfolk bidro også mye til å lage serien – for eksempel tekniske rekvisitter som laget rekvisitter for serie og hjalp til med å sette opp programmerernes skrivebord som ofte dukker opp i historien.

«Opptatt«

Den norske politiske serien «Occupied» (litauisk: «Okupuota») ble også filmet i Vilnius, noe som appellerte til seere som liker politiske emner. Historien tar oss med til Norge – etter at landet bestemmer seg for å stoppe oljeproduksjonen, utspiller det seg et nytt regjeringsscenario. Serien fanger en rekke steder i hovedstaden, fra Pacų Hotel til gatene i Gamlebyen eller bygningen til det litauiske vitenskapsakademiet, som i serien blir til Norges høyesterett. Den litauiske skuespillerinnen Ingeborga Dapkūnaitė spiller også hovedrollen i serien.

«Unge Wallander«

Hvis du liker detektiver, har du sikkert allerede sett serien «Ung Wallander» (litauisk: «Jaunasis Valanderis»), inspirert av de ekstremt populære romanene til Henning Mankell. Selv om handlingen i historien finner sted i det moderne Sverige, ble begge sesongene av serien filmet i Litauen. Hovedhelten i TV-serien er kultdetektiv Kurt Wallander. En nyutdannet politimann må møte sin første sak. En ekstremt komplisert sak involverer Mr. Wallander i en hatkriminalitet i hans eget nabolag og forårsaker en bølge av misnøye i samfunnet. I serien vil seerne kjenne igjen Sapiegi Palace Park, til og med flere restauranter i hovedstaden Lukiški fengsel, Šeškinė, som spilte Malmö, og Vilniaus Street, som ble stedet for protester.

«Tokyo rettssak«

«Tokyo Trial» (litauisk: «Tokio teismas») er et historisk drama om en rettssak i Japan som startet i 1946, rett etter andre verdenskrig. 11 dommere fra hele verden tilbrakte to og et halvt år i Tokyo for å avgjøre landemerkesaken som avgjorde skjebnen til mer enn 28 japansk-amerikanske krigsforbrytere.

i 2015 I TV-filmen som ble skutt i Litauen og Japan, kan du se ikke bare verdensberømte filmstjerner Marcel Hensema, Jonathan Hyde, Paul Freeman, Irrfan Khan, som spilte hovedrollene som dommere, men også skuespillerne i litauisk kino og teater Kęstutis Jakstas og Gabija Jaraminaitė.

«Tokyo Court» ble filmet ved Vilnius Philharmonic, den botaniske hagen ved Vilnius University og andre steder i hovedstaden og Litauen.

«De siste tsarene«

«The Last Tsars» transporterer seerne til det 20. århundre. begynne Russland, hvor dramaet til kongefamilien Romanov kommer til live. Serien blander dokumentariske forklaringer av historikere i verdensklasse og dramatiske scener.

Serien ble filmet i det gråtende palasset, som ble residensen til grev Yasupov i Moskva, seerne vil også se den ortodokse katedralen for Guds mors himmelfart, Fransiskanerklosteret, Trakai Vokė herskapshus, teatret Vaidila og Pushkin litterære litteratur. Museum.

«grenseby«

«Bordertown» er en annen serie for detektivelskere. Verket til finske skapere forteller historien om en politidetektiv som slår seg ned i en liten by etter et familiedrama. Freden karakteren drømmer om varer ikke lenge – snart blir han involvert i en mystisk mordring. I serien skulle gamlebyen i Vilnius spille den finske byen Lappeenranta.

«Blodsex og kongelige«

Denne Netflix-serien er en moderne versjon av 1500-tallet. kjærlighetshistorien mellom engelske monarker Henry VIII og Anne Boleyn. Drama-dokumentarserien er basert på kommentarer fra et team av historikere og eksperter og avslører mange krydrete hemmeligheter fra kongeparets liv. Sidene i engelsk historie brakte filmteamet til Lord Palace i Vilnius.

Himmel

Allerede 27. juli venter en spesiell premiere på Netflix-plattformen – science fiction-filmen «Paradise». Anbefalt for fans av «Black mirror»-stilen, er den futuristiske kjærlighetshistorien et av de største prosjektene i Litauen de siste årene. I følge fagfolk fra litauisk filmindustri som jobbet i filmteamet, vil vi se Vilnius i denne filmen helt annerledes enn vanlig. Det vil snart være mulig å finne ut om dette stemmer.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *