den vanvittige innsatsen til to eventyrere!

Fem tusen kilometer. Dette er avstanden som skiller Cap Nord fra Vaucluse. Og dette er den vanvittige innsatsen til Nicolas Fournier og Yves Gauthier. Den første, lederen av Cicada concept, en sykkelbutikk i Morières-lès-Avignon, hadde dette prosjektet i tankene i ganske mange år. Den andre er en bekreftet utøver som Nicolas har kjent lenge.

Sammen skal de teste, i løpet av denne turen på rundt halvannen måned, en Gravel-sykkel utviklet av Nicolas Fournier. «Det er frihetssykkelen,» forklarer han. En trehjulssykkel på 8,3 kilo som passer både på vei og grusveier. En lettvekt som forklares av det iboende utstyret i reisen. «Vi gjør turen uavhengig, så vi trenger mange ting. Vi veier rundt 50 kilo, understreker Nicolas.

Seks land krysset på mer enn en måned

De to eventyrerne tar flyet torsdag 25. mai i Nice, retning Oslo. Fra da av skal de til Tromsø, den siste norske større byen før Nordkapp. Utflukten går så gjennom Sverige, Danmark, Tyskland og til slutt Belgia. Returen til Morières-lès-Avignon, fødestedet til Nicolas, er planlagt til slutten av juni-begynnelsen av juli, avhengig av værforholdene.

Facebook-side Cicada reisetur vil spore fremgangen i sanntid for de to syklistene, akkurat som den spesialiserte siden Mot retningen.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *