Plasseringen av denne landsbyen i Spania ligner fjordene i Norge

Denne artikkelen er 8 måneder gammel og er kanskje ikke lenger relevant.

LEÓN – Spania er et allsidig land med strender, ørkener og høye snødekte topper året rundt. Men det Spania ikke har er fjorder som i Norge, selv om Ribera de Duero i Galicia ligner litt på det. Men også i Castilla og León ser denne landsbyen ut til å ha kommet rett fra Norge. Vi snakker om Riaño, ideelt plassert.

Det er også noen ganger skriving at Riaño ligger ved fjordene i Castilla og León. Utsikten over landsbyen med reservoaret, broen og de vakre kantabriske fjellene skaper en norsk atmosfære. Og alt dette takket være byggingen av Riaño-reservoaret, som forårsaket mange protester og mobilisering av innbyggerne i dalen.

Hvis du kjører dit nå, ligger bygda ideelt til ved vannet med fjellene i bakgrunnen, men på sekstitallet var det en helt annen historie. Da ble det besluttet å bygge et reservoar, og arbeidet startet med den store demningen. Som mange andre steder førte dette til at innbyggerne i dalen måtte forlate hjemmene sine. Under vannet ligger restene av ni landsbyer, inkludert den gamle Riaño.

Den nåværende landsbyen Riaño ble bygget på et nytt sted ved siden av reservoaret. For å gi litt historie til den nybygde landsbyen, ble ulike gamle bygninger som kirken og eremitasjen overført til den nye landsbyen. I dag har landsbyen blitt en turistattraksjon på grunn av sin spektakulære beliggenhet med reservoaret, broen og fjelltoppene. Det er et ideelt sted å nyte naturen, akkurat som fjordene i Norge, men i Nord-Spania.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *