Metropolis Lyon. Håndstolen i søkelyset i Écully under Euro Hand 4All

Det er vanskelig å ikke bli imponert når du går inn på Écully Sports and Leisure Centre denne fredagen 23. juni. Overalt er frivillige og medlemmer av organisasjonskomiteen opptatt med det som fortsatt er den første og eneste europeiske håndrullstolturneringen som arrangeres i Frankrike. En konkurranse som samler Belgia, Kroatia, Spania, Frankrike, Portugal og Norge. Publikum, totalt erobret av disiplinen, heier i kor lagene på bakken. Rullestoler støter og kolliderer, noen ganger til og med fallende. Avhengig av deres handikap, er ikke spillerne i stand til å stå opp på egenhånd, så de hjelper hverandre, uavhengig av nasjonalitet.

Bluesen starter sterkt

Det franske laget var vellykket på denne første konkurransedagen siden det vant sine to kamper. Den første mot Belgia (19-1), den andre mot Kroatia (20-16). For Julien Lamarque, medlem av det franske laget, betyr det å delta i Euro Hand 4All for andre gang mye: «Det er en stor personlig tilfredsstillelse». Ugyldig siden fødselen oppdaget han håndstolen i 2018 på et rehabiliteringssenter etter at den ble anbefalt til ham. Siden den gang trener han hver fredag ​​i to timer i Vaux-klubben i Allier.

På jakt etter anerkjennelse

I tillegg til konkurranseaspektet lar Euro Hand 4All disiplinen gjøre seg bedre kjent i håp om å bli representert ved de paralympiske leker. Det franske håndballforbundet var også til stede for å støtte den første staben til det franske laget, ledet av Fabien Convers, og dermed gjøre litt speiding, som Bounouara Mourad, medlem av forbundet, forklarte til oss: «Det er begynnelsen på et stort eventyr , håper jeg,» betrodde han til Framgang. Guillaume Gille, tidligere håndballspiller og medaljevinner ved flere anledninger ved OL, EM og verdensmesterskap hedret også turneringen med sin tilstedeværelse. «Det er en viss form for anerkjennelse», forklarer Laurent Pfeiffer, lokal dommer. Uansett, for presidenten for UODL, George Sampio, er arrangementet en suksess: «Alle er glade for å være her, det er god energi, det er alt som betyr noe! »

Blues vil være tilbake i morgen, fast bestemt på å vinne denne andre utgaven av Euro Hand 4All, og dermed detronisere forsvarende mester Portugal.

Praktisk informasjon: 2e dag Lørdag 24. juni kl. 9.00 til 19.00 på Centre Sportif et de Loisirs d’Ecully, 4 rue Jean Rigaud. Billettsalg på nett.

Écully – Håndstolen i korte trekk

Reglene

Håndstolen spilles på 6. En burreduksjon reduserer høyden med 30 centimeter. Og en avtale kan kalles etter 3 stolpush. Ellers finner vi alle ingrediensene i tradisjonell håndball, taktisk og fysisk.

De rangerte spillerne

For sin andre utgave respekterer Euro Hand 4All de internasjonale klassifiseringsreglene for rettferdighetsformål. Hver spiller klassifiseres, i henhold til hans handikap, fra 1 til 4. Eksempel: en spiller uten problemer med overkroppen er klassifisert som 4, i motsetning til en paraplegiker med fastspent og uten mage som er klassifisert 1. På bakken, laget på 6 spillere må ikke samle mer enn 17 poeng. Dette resulterer i en viktig strategisk dimensjon.

Blandet og uten aldersgrense

Et håndrullestollag er blandet og det skal alltid være minst en jente på banen. Denne sesongen varierer alderen til medlemmene i Elite France-laget fra 15 til 49 år.

*Utdrag fra Xavier BREUILs artikkel “Den vakre historien om Elite France Hand Lenestol-teamet går gjennom Lyon og Écully”.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *