Norske StormGeo utvider datterselskap i Litauen Company

Utvidelsen ble besluttet under hensyntagen til målene knyttet til tjenestene som ytes, spesifiserer den ansvarlige for senteret.

«Beslutningen om å åpne en filial i Vilnius ble bestemt av det strategiske målet om å skape en unik produktportefølje. Takket være talentene som jobbet i selskapet ble Vilnius raskt hovedsenteret for våre shippingrelaterte aktiviteter, og overgikk til og med filialer i USA Stater, Tyskland og Sverige, der områder med maritim ekspertise har sterke historiske tradisjoner, sa Virginijus Paliūnas, administrerende direktør i StormGeo i kunngjøringen.

20 programvareutviklere og andre spesialister forventes å bli ansatt ved Vilnius-avdelingen i løpet av året.

Elijus Čivilis, leder for «Invest in Lithuania» sa at utviklingen av «StormGeo» vitner om at enda flere selskaper fra teknologimarkedet kan tiltrekkes til Litauen.

«Eksempler som StormGeo vil tiltrekke enda flere globale teknologimarkedsaktører til Litauen,» sa han.

«StormGeo» har vært i drift i Vilnius siden 2014, i dag jobber nesten 50 ansatte i senteret. Totalt har selskapet 24 kontorer og syv meteorologiske operasjonssentraler, hvor det jobber om lag 550 spesialister.

StormGeo leverer værovervåking og relaterte løsninger over hele verden til selskaper innen shipping, olje og gass, fornybar energi, luftfart og medieindustrien.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *