Latvias innbyggere samler inn donasjoner til kjøp av Bayraktar til den ukrainske hæren – BNN

Mens fiendtligheter og storstilt aggresjon av Russland i Ukraina fortsetter, fortsetter det latviske folket, med forsvarsdepartementet og Ziedot.lv støtte, etter å ha bestemt seg for å donere for Latvias flaggskipat han planlegger å kjøpe i Tyrkia for å gi den til Ukraina.

Bayraktar TB2 er et flyselskap/tyrkisk produksjonskamp.

Latvia er ikke det første landet hvis innbyggere har bestemt seg for å uttrykke sin støtte til Ukraina ved å samle inn donasjoner til kjøp av et slikt kampfly.

Lignende handlinger har allerede funnet sted i andre land i verden, som Polen, Litauen, Norge og Canada.

«Med en gave for Latvias flaggskip Det er også en mulighet for oss å vise vår støtte til Ukraina i denne grusomme krigen, så vel som, ved ukrainernes hånd, å sende våre hilsener til de russiske okkupantene.»

Dette sier Ralf Eiland, en av initiativtakerne, om kampanjen.

Hans ukrainske venn Volodymirs Biryukovs, som også er herald for prosjektet, legger til: «Jeg er ekstremt takknemlig for alt Latvia allerede har gjort for Ukraina! Vi ser det og setter pris på det fra bunnen av mitt hjerte.»

«Denne støtten er også veldig nødvendig for mitt folk. Ingenting vil lykkes for de russiske okkupantene og Vladimir Putin, fordi den mektige ukrainske hæren allerede har bevist at hun er i stand til å forsvare ikke bare Ukraina, men også hele den siviliserte verden, demokrati og, fremfor alt, den frie verden!»

Som antydet av initiativtakerne til donasjonskampanjen, generelt for Latvias flaggskip fem millioner euro skal samles inn.

Gi en donasjon for Latvias flaggskip mulig på Internett ved å gå til nettsiden zidot.lv/bairaktaram. Donasjoner kan gjøres på telefon ved å ringe telefonnummeret til donasjoner 90006561 (samtaletakst 4,27 euro).

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *