Kjære hvalross Freya sovnet i Norge fordi folk kom for nærme

Freya, den kjente hvalrossen som passerte gjennom Den Helder, døde i morges i Norge. Norske myndigheter tok denne avgjørelsen fordi tilskuere kom for nærme og skapte farlige situasjoner. Dessuten led Freya av stress av all oppmerksomheten.

Det melder den norske avisen Verden Gang. Freya har svømt siden midten av juni i norske farvann og hun la seg på båter, som noen ganger også sank dem. Rovdyret ble fremtredende i Nord-Holland da hun la seg i Den Helder høsten 2021 slappe av på en ubåt.

Tidligere hadde norske myndigheter advart folk mot å komme for nær hvalrossen. De ville risikere å bli angrepet. Dette ble ifølge nordmennene ikke lyttet nok til. På grunn av all oppmerksomheten led dyret av stress og fikk ikke nok søvn, noe som forverret helsen.

(Teksten fortsetter under bildet).

Fiskeridirektør i den norske institusjonen Fiskeridirektoratet Frank Bakke-Jensen melder til avisen at folk har løftet barna sine for å ta selfies med Freya. Barna kastet også kjepper og steiner mot hvalrossene.

Lederen sier at det var for vanskelig og for dyrt å få Freya til å sove og flytte, så det ble tatt avgjørelsen om å legge henne i søvn. Bakke-Jensen forteller ikke nøyaktig hvordan hun tok slutt, men han påpeker at det ble gjort på en «vennlig måte». Freya ble kjørt til veterinærer som skal undersøke henne.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *