Norsk metallindustri stenger aluminiumsverk på grunn av energikrise

Bedriftsbilde

Den norske metallprodusenten Norsk Hydro stenger sitt slovakiske aluminiumssmelteverk Slovalco på grunn av energikrisen. Produksjonen vil kun finne sted frem til 2022. slutten av september.

Beslutningen om å stoppe primæraluminiumproduksjonen ved Slovalco, ifølge Norsk Hydros nettsider, ble tatt som svar på det ugunstige forretningsmiljøet og høye strømpriser.

Slovalco er et godt administrert og moderne primæraluminiumsverk som tilbyr utmerkede betingelser for å levere høykvalitets aluminiumsprodukter til europeiske kunder. Jeg beklager at det ikke var mulig å sikre videreføring av primærproduksjonen, sier Ola Saeteris, leder for primærproduksjon i Hydro og styreleder i Slovalco.

Ifølge ham led Slovalco betydelige økonomiske tap i løpet av sin virksomhet.

for øyeblikket kjører min på 60 % kapasitet. De viktigste produksjonslinjene til selskapet vil bli bevart og kan oppdateres senere dersom gunstige forhold oppstår.

Vedtaket om nedleggelse av primærproduksjon vil ha 300 ansatte, i tillegg vil det være behov for entreprenører og leverandørtjenester i regionen.

Aluminiumsproduksjon krever mye strøm, og eksplosjonen ved Slovalc-anlegget viser nok en gang at Europa står overfor en energikrise, melder Bloomberg.

Tirsdag varslet Hydro at en streik fra norske aluminiumsverksarbeidere starter 22. august. Dette vil ytterligere forverre forsyningsforstyrrelser.

Nedleggelsen av Slovalc-anlegget vil også ha innvirkning på den slovakiske økonomien. Fabrikken er en av de største arbeidsgiverne i Banska Bystrica-regionen i Slovakia.

Nyrstar, en av Europas største sinkprodusenter, annonserte også nylig åpningen av sitt Budel-anlegg i Nederland.

Analytikere spår at høye strømpriser i Europa uunngåelig vil føre til en boom i strømforbrukende metallurgiske anlegg.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg og vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i Business, Sodra, Registersenter, etc. i bratsj.