Tidligere Ballon d’Or-vinner Hegerberg tilbake med Norge etter fem år | NÅ

Fotballstjernen Ada Hegerberg vender tilbake til Norges landslag etter fem år. Den tidligere Ballon d’Or-vinneren bestemte seg for ikke lenger å stille seg til disposisjon i 2017 av misnøye, men etter de nødvendige samtalene med fagforeningen forsvant kulden.

«Jeg er glad for at vi nå har funnet en god løsning sammen,» sa den 26 år gamle Olympique Lyonnais-spissen. «Jeg håper å bidra så mye jeg kan til laget og fortsette å kjempe for likestilling, på og utenfor banen. Nå kan jeg endelig gjøre det igjen med nasjonalflagget på brystet.»

Hegerberg bestemte seg for fem år siden for å slutte å spille for det norske laget på grunn av «manglende respekt for kvinnelige spillere» i hjemlandet. Det førte til at hun gikk glipp av VM 2019, blant annet kunne ikke Norge kvalifisere seg til OL i Japan.

Hegerberg mottok den første Ballon d’Or for kvinner i 2018. To år tidligere var hun allerede kåret til den beste fotballspilleren i Europa. Hun scoret 38 mål på 66 landskamper for det norske landslaget.

Norge skal spille VM-kvalifiseringskamper mot Kosovo og Polen neste måned. Ved neste sommers EM er norske fotballspillere i gruppe med vertene England, Østerrike og Nord-Irland.

Hegerberg pådro seg en alvorlig kneskade i starten av 2020 og kom ikke tilbake til Lyon før på slutten av fjoråret. Nordmannen er lagkamerat med den oransje internasjonale Daniëlle van de Donk.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *