Fire nye Lotos-lisenser i Norge

Etter den årlige lisenssyklusen (TFO 2021) fikk Lotos Exploration and Production Norge AS fire nye lete- og utvinningstillatelser. Ved adopsjon vil Lotos Norges portefølje i Norge øke til 34 lisenser.

Lotos utvider virksomheten i Norge

I år APA konsesjonstårn 2021 (eng. Belønninger i forhåndsdefinerte områder) Nordmennene innrømmet til slutt aksjer i 53 gruvekonsesjoner til 28 selskaper. Fire av dem vil bli lagt til Lotos Norge-porteføljen. Disse er: PL1144 (30 % andel), PL1142 og PL1143 (17,94 % hver) og PL1135 (30 % andel).

Oljeleting og produksjon i Norge

De fleste av disse områdene er lokalisert på steder hvor selskapet allerede eier aksjer og driver lete- og produksjonsaktiviteter, dvs.: NOAKA og Heimdal (Trell og Trine). På den annen side ligger PL1135, innsendt sammen med PGNiG Upstream Norway, i den delen av Nordsjøen hvor Lotos ennå ikke aktivt har utforsket og utvunnet hydrokarboner. De to selskapene har samarbeidet i årevis, inkl. i oppstrømssegmentet i Norge. I henhold til avtalen som har vært gjeldende siden 2019, er PGNiG konsernselskapet eneste mottaker av naturgassen produsert i Norge av Lotos Norge.

Lotos vil bruke nesten PLN 1,4 milliarder på investeringer. Hydrogen, jernbane og moderne teknologier

Nye Lotos-konsesjoner

Deltagelse i konsesjonsrundene som årlig arrangeres av Olje- og energidepartementet har som hovedmål å øke produksjonspotensialet for de kommende årene. Dette er den mest effektive måten å utvikle en portefølje av eiendeler med høyt potensial for verdivekst. Utvalgte soner gir også muligheten til å forbedre parametrene for lisenser som allerede er inneholdt. Konsesjonstårn fremmer også tettere samarbeid med partnere.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *