Norsk Grunnlovsdag – sammenstøt mellom aggressive ungdommer og politi

Det ble meldt om kaos i Fredrikstad, hvor ungdom var voldelige mot politiet. Tjenestemenn sier at mer enn 100 personer deltok i utbruddet av vold mot politiet. Politiet brukte flere patruljer og et helikopter for å hjelpe til med å regulere den spente situasjonen.

17. mai var en travel dag for politiet. Flere steder i Fredrikstad samlet sterkt berusede ungdom seg. Utbruddet av aggresjon brøt ut rundt klokken 21.00. med en politipatrulje som sørger for normal orden. Han ble angrepet av en stor gjeng med ungdommer, og tvang offiseren til å forsvare seg.

En stor politistyrke ble sendt til stedet. Ifølge vakthavende befal ble situasjonen gradvis verre, med flasker og brostein som ble kastet mot politiet. Politiet arresterte et titalls unge mennesker, noen av dem var mindreårige.

På Norges grunnlovsdag brøt det ut ungdomsuro også i andre byer over hele landet.

  • Opptil 400 ungdommer samlet i Stavanger. Noen av dem er under 12 år. En av de unge mennene truet med en pistol. Det viste seg senere å være en falsk revolver med tomme patroner. Politiet i Stavanger sa de opprettet sak og overleverte gutten til barnevernet.
  • I Oslo samlet tenåringer seg i gjenger på rundt 20 utenfor Oslo S (Sentralstasjonen). Politiet mente det var umulig å overholde kravene til koronavirusscreening på denne måten, så de ba foreldrene ringe barna sine og be dem komme hjem.
  • Det har også vært slagsmål og ordensforstyrrelser flere steder i og rundt Bergen på kvelden.
  • I Kristiansand kastet ungdommer egg på forbipasserende, skjøt fyrverkeri, hadde det gøy og forsøplet gatene.
  • Også berusede ungdommer samlet seg i ulike deler av Norge. Politiet sier de tar disse hendelsene alvorlig.

Du kan lese mer på norsk her.

Kilde – nrk.no og vg.no

Likte du? Bruk et sekund på å støtte Edita på Patreon!

Aggressive ungdommer kolliderer med politiet på norsk grunnlovsdag

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *