To russere arrestert i Norge for droner | Krig i Ukraina

To russiske menn ble denne uken arrestert i Norge for å ha tatt droneopptak. De gjorde det hver for seg. En av mennene skal ha fotografert en flyplass og forsvarshelikoptre. Begge mistenkte er varetektsfengslet i påvente av videre etterforskning. Russere har forbud mot å fly droner over blant annet Norge. Disse tiltakene ble pålagt på grunn av den russiske invasjonen av Ukraina.

Ifølge politiet hadde russen som fotograferte en flyplass mye kamerautstyr med seg. Han ble varetektsfengslet på flyplassen i Tromsø nord. 51-åringen innrømmet å ha fløyet drone på norsk territorium.

Han ville ha tatt seg inn i landet torsdag gjennom grensen mellom Norge og Russland. Han sa han var på vei til Spitsbergen via Tromsø.

Den andre mistenkte er en russer i femtiårene. Han skulle vært i Norge siden august. Han ble pågrepet ved grenseposten i Nord-Norge da han ville tilbake til Russland. Ifølge politiet hadde han med seg to droner.

Databæreren som han lagret bilder og videoer på, ville vært delvis kryptert. Mannen sier han har fløyet drone på forskjellige steder i Norge. Han benekter alle ondsinnede hensikter.

Siden det dukket opp lekkasjer i Nord Streams gassrørledninger forrige måned, har norske sikkerhetstjenester vært i beredskap. Lekkasjene er forårsaket av eksplosjoner og det er mistanke om at rørene er sabotert.

Ifølge Norge er droner sett i nærheten av olje- og gassinstallasjoner de siste ukene. Sikkerheten der har blitt skjerpet siden hendelsen ved Nord Stream-rørledningene.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *