arrestasjon av en annen russer med en drone

Norge kunngjorde lørdag at de hadde arrestert en russisk statsborger med drone etter at han ble sett ta bilder av en flyplass helt nord på landets territorium. den andre saken av denne typen denne uken.

Den 51 år gamle mannen, som også var i besittelse av et kamera og hvis navn ikke er oppgitt, ble pågrepet fredag, mistenkt for å ha fløyet en drone over dette skandinaviske landet, noe han tilsto, ifølge myndighetene. Politiet i den nordlige byen Tromsø sa i en uttalelse at de hadde «beslaglagt en stor mengde fotoutstyr, inkludert en drone og en cache med minnekort«Materialet som ble beslaglagt inkluderer fotografier av en flyplass i Kirkenes, i det fjerne nord, ikke langt fra grensen til Russland, og den norske hærens Bell-helikoptre, sa hun.

Norge har vært i høy beredskap siden mystiske ubemannede fly ble oppdaget nær offshore olje- og gassborerigger. Med invasjonen av Ukraina som forårsaket et dramatisk fall i russisk energiforsyning, har dette riket forbigått Russland som hovedleverandør av naturgass til Vest-Europa. Etter lekkasjer som ble rapportert forrige måned på de to Nord Stream-gassrørledningene som forbinder russisk territorium med Tyskland over Østersjøen, som allment antas å være et resultat av sabotasje, og påvisning av droner, har Norge økt sikkerheten rundt sine energiinstallasjoner.

Som flere andre vestlige nasjoner har den forbudt russere å fly over dens jord på grunn av militæroffensiven i Ukraina. Manglende overholdelse av dette forbudet straffes med tre års fengsel.

Fredag ​​meldte norsk politi at de tirsdag hadde arrestert en annen russer som krysset grensen helt i nord, i besittelse av to droner og en serie bilder og videoer. Denne 50 år gamle mannen, Vitali Roustanov, som var på vei hjem i bil, ble pågrepet ved grenseposten Storskog, det eneste transittstedet mellom Norge og Russland.

Han innrømmet å fly droner.i alle landenemen nektet for å ha begått noen forseelse. Han ble fredag ​​varetektsfengslet i to uker. Han hadde to russiske pass og et israelsk pass. Til stede i Norge siden august, skjulte han fire terabyte med delvis krypterte bilder og videoer.


SE OGSÅ – Krig i Ukraina: Russland kan bruke flyktninger som et «våpen», advarer Annalena Baerbock

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *