Norge overrasker Canada i bullpen, Sverige vinner sjette strake seier

Kanadierne klarte ikke å score det første målet før midtveis i andre periode, da Milan Lucic brøt løs med et presist skudd.

Etter å ha byttet ut målvakten med en sjette mann, utlignet Canada kampen med bare 11 sekunder igjen av ordinær tid da Lawson Crouse knipset pucken forbi nordmennene foran mål.

Isaac Hansen, Olden, Matias Tretenes og Tomas Ulsen slo den kanadiske keeperen i straffekonkurransen etter kampen for å vinne nordmennene.

I gruppe B har Sveits 18 poeng på seks kamper, Tsjekkia har 13 poeng og Canada har 12 poeng, som allerede har sikret seg en sluttspillplass. Latvia har 11 poeng, Slovakia har åtte poeng, Norge har seks poeng, Kasakhstan har fire poeng, men Slovenia har ikke tatt poeng.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

På den annen side, i undergruppe A i Tammerfors, slo Sverige også tilbake og slo Danmark med en score på 4:1.

Etter å ha spilt mindre enn fire minutter klarte de danske hockeyspillerne å sette inn 1-0, med Niklas Jensen som slo den svenske keeperen. I kontinuiteten i første periode utlignet svenskene resultatet da Dennis Everberg scoret ti minutter etter den sluppede scoringen.

I andre omgang klarte Sverige å ta ledelsen etter at Andre Peteshon scoret de fleste målene i det 33. minutt av kampen, men Lukas Raimonds og Karl Grundström skilte seg ut blant svenskene med presise skudd i siste periode.

I gruppe A leder USA med 18 poeng på seks kamper, Sverige med 17 poeng og Finland med 13 poeng, som alle har sikret seg sluttspillplass. Ni poeng for Tyskland, åtte poeng for Danmark, fire poeng for Frankrike, to for Ungarn og ett poeng på seks kamper for Østerrike.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene fra hver undergruppe vil fortsette kampen om medaljer i kvartfinalen, mens de svakere lagene fra de to gruppene vil forlate den sterkere divisjonen, med Polen og Storbritannia i topp 16. neste år.