Nordmennene overskred farten mot “Žalgiris”: “Vi kunne ha scoret ti” | Sport

«Glimt» legger ut på et nytt eventyr i Europa: et lag i all sin skjønnhet», melder VG.

«Enda en stor seier – det var mulig å score ti», – Dagbladet roste også lokalbefolkningen i tittelen hans.

Faktisk, etter to vellykkede runder i Champions League-kvalifiseringsrunder, så Zalgiris bare farlig ut for nordmennene helt i starten av kampen.

«Glimt var også en klar favoritt inn i kampen, men med det andre minuttet på klokken måtte gjestene ta ledelsen», minnes Dagbladet, i kampens farligste minutt da Mathias Oyewusi headet ballen mot stangen på tvers i en raskt angrep.

Snart begynte den norske klubben å dominere «Žalgiris»-målet, og skapte minst tre farlige angrep i løpet av de neste 15 minuttene.

Glimt tråkket på gassen i første omgang da Amahl Pellegrino ble tildelt en straffe og scoret raskt hjemmelagets andre mål selv med en fin en-mot-en mellom Zalgiris-forsvarerne.

Jeg tror vi kunne ha straffet dem mer smertefullt, sa Glimt-spissen, som noterte seg den gode stemningen på tribunen, der han spilte som om han følte 10.000 mennesker. fanstøtte (totalt kan stadion romme 8,3 tusen – red.).

Elvis Zaldarios/fkzalgiris.lt foto/Joelis Bopesu

Det første målet kom etter VAR-gjennomgang, da Zalgiris-forsvarer Joel Bopesu, som spilte en marerittaktig kamp på onsdag, tok tak i A.Pellegrino som lette etter ballen.

«Jeg ble tatt, ingenting annet – en klar straff,» forklarte A. Pellegrino. «Det er bra at vi hadde VAR fordi dommeren ikke så denne episoden.»

I andre omgang gjorde norgesmesterne allerede det de ville.

«Glimt var i all sin prakt i dag. Vi hadde vanvittig styrke. Faktisk kunne vi ha scoret ti mål i dag, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen. – Vi kjente et varselsignal fra første minutt. Fra da av var foten på gassen. Vi respekterte ikke fartsgrensen i dag.»

Elvis Zaldarios/fkzalgiris.lt foto/Gustas Jarusevičius

Elvis Zaldarios/fkzalgiris.lt foto/Gustas Jarusevičius

Det er klart at «Glimt» allerede har sikret veien til neste etappe, og returkampen i Vilnius mot «Žalgiris» på tirsdag vil kun forbli en formalitet.

«Just a parade» er den andre etappen, som litauerne kjøpte de 5000 billettene til allerede før kampen i Norge. av billetter til LFF stadion, anslått VG.

Elvis Zaldaris/fkzalgiris.lt foto/Vilnius

Elvis Žaldaris/fkzalgiris.lt foto/Vilnius «Žalgiris»

Norges største mediekanal minnet om at en vellykket forestilling også gir store økonomiske fordeler for klubben.

Bodø/Glimt har allerede sikret seg over en million euro fra UEFA, men en mye større sum er på vei.

Bare det å komme inn i Champions League-gruppespillet ville gitt 15 millioner. euro. Hver seier vil gi ytterligere 2,8 millioner, og uavgjort vil gi 0,9 millioner. euro.

Skulle nordmennene snuble i neste runde av Champions League-sluttspillet, vil de rykke ned til Europa League-gruppespillet, med 3,6 millioner euro i lommene. euro. I den nest største turneringen vil 600 000 bli belønnet for seier. EUR, for uavgjort – 200 tusen hver. euro.

VG regnet ut hvor mye Bodø/Glimt tjente på UEFA de siste årene: 2,2 millioner euro i 2020. og fjorårets sterke prestasjon i Conference League tjente nesten 4 millioner. euro.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *