Nordmenn er pessimistiske til den økonomiske situasjonen

Bare syv prosent av nordmenn tror landets økonomiske situasjon vil bedre seg neste måned – det laveste tallet siden pandemiåret 2020.

– De fleste er pessimistiske når det gjelder økonomi, bemerker Nora Clausen, seniorrådgiver i Opinion, et norsk forskningsfirma for koronavirusbarometer.

N. Clausen tror ikke at koronaviruspandemien alene er ansvarlig for en slik negativ holdning. Hun er ikke i tvil om at rente- og prisoppgangen har veldig stor innflytelse.

Flest respondenter – 51 prosent. – tror at den økonomiske situasjonen vil fortsette å forverres, og 42 prosent. tror det vil forbli uendret.

27 prosent av de spurte oppga at de er bekymret for sin personlige økonomiske situasjon og at dette er et resultat av pandemien. Dette er den høyeste andelen mennesker som har bekymret seg for privatøkonomien siden april 2020.

I tillegg sier 36 prosent av de spurte at de er bekymret for norsk økonomi og innrømmer at dette skyldes virkningen av pandemien. Det er 6 prosent. mer enn i mai-undersøkelsen.

En undersøkelse i juni viste at nesten seks av ti nordmenn (57 %) planlegger å tilbringe sommerferien utelukkende i Norge i år, eller 8 %. mer enn i mai.

«Når sommeren kommer, blir tendensen til å tilbringe årets ferier i Norge tydelig. Det ser ut til at streikene i flysektoren vil forsterke denne tendensen ytterligere,» la N. Clausen til.

Fire av ti nordmenn (41 %) sier i dag at de tror antallet koronavirustilfeller vil øke. 24 prosent forventer at antallet saker vil gå ned, mens resten tror antallet saker vil holde seg stort sett uendret.

Andelen av respondentene som spår en økning i tilfeller av koronavirus har økt med 18 % siden mai.

– Selv om det allerede var et lite trendskifte i mai, sender undersøkelsen i juni et tydelig signal om at nordmenn ikke er i tvil om at antallet koronavirustilfeller vil øke i fremtiden, sier N Clausen.

Utarbeidet av norwaytoday.info.

Likte du? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Nordmenn er pessimistiske til den økonomiske situasjonen

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *