Putin signerer et dokument som utpeker Østersjøen som en av landets trygge soner

«Områdene som er viktige for beskyttelse av den russiske føderasjonens nasjonale interesser i verdenshavene påvirker den økonomiske utviklingen til den russiske føderasjonen, befolkningens materielle velvære og statens nasjonal sikkerhet, så vel som bevaring av den strategiske betydningen av landet og regional sikkerhet», heter det i dokumentet, som ble signert av krigsforbryteren Vladimir Putin søndag 31. juli.

Dokumentet sier også: «Disse sonene er: hav og hav som grenser til kysten av den russiske føderasjonen, inkludert Azovhavet og Svartehavet; Østersjøen og Kurilstredet; transittsoner for global skipsfart, inkludert kysten av Asia og Afrika.»

«Apollo.lv» rapporterte i mai at Russland kunngjorde sin tilbaketrekning fra Østersjøens råd.

The Council of the Baltic Sea States (BSC) er en mellomstatlig organisasjon der 11 land – Danmark, Estland, Island, Russland, Latvia, Litauen, Norge, Polen, Finland, Tyskland og Sverige – har vært representert så langt, samt EU-kommisjonen.

Det russiske utenriksdepartementet sa at denne organisasjonen var i ferd med å bli et «instrument for anti-russisk politikk» og «synker mer og mer ned i russofobi og løgner».

«Vi anser vårt lands fremtidige deltakelse i BJVP som unødvendig og uproduktiv,» sa utenriksdepartementet.

Moskva sa at BJVP planla et møte i Norge 25. mai uten Russland til stede, og anklaget organisasjonen for å «stjele» pengene Russland hadde bidratt med til sitt budsjett.

Samtidig understreket Moskva at til tross for at de forlater organisasjonen, vil de opprettholde sin tilstedeværelse i den baltiske regionen.

«Forsøk på å presse landet vårt ut av Østersjøen er dømt til å mislykkes,» sa departementet.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *