Lagene Canada og Finland vinner verdensmesterskapet i hockey

Allerede i det 19. sekundet satte Mackenzie Wieger kanadierne i ledelsen, men allerede i det åttende minuttet var stillingen 3-0 i nord-amerikanernes favør, mens Lawson Crouse scoret ytterligere to mål med en forskjell på 105 sekunder. Midtveis i perioden berget Adil Beketayev et mål, men 38 sekunder før pause sørget Joe Veleno for 4-1. I det andre minuttet av tredje periode scoret Samuel Blay det femte målet for Canadiens.

I denne kampen hadde kanadiske hockeyspillere en overveldende fordel i skudd på mål (40:17). Blé og Veleno avsluttet kampen med tre poeng (begge 2+1).

Med 11 poeng på fire kamper tar Canada førsteplassen i undergruppen, Sveits og Tsjekkia har ni og syv poeng, etter å ha spilt tre kamper, og Latvia er nummer fire med fem poeng på fire kamper. Slovakia og Norge ligger bak vertene med fire poeng på tre og fire kamper, Kasakhstan har to poeng på fire kamper og Slovenia har null poeng på tre kamper.

På den annen side vant Finland over Frankrike i gruppe A-kampen i Tammerfors med resultatet 5:3 (1:1, 2:1, 2:1).

Franskmennene var de første som scoret i kampen, Florian Shakiashvili sørget for 1-0 etter 64 sekunder, men kampfavorittene Finland utlignet i det femte minuttet etter Harri Pessonens scoring. I andre omgang var finnene de første som tok ledelsen, Ahti Oksanen scoret i det 24. minutt, men etter fem minutter utlignet Jistēns Adamo.

I andre halvdel av perioden tok Marko Antila over ledelsen til de finske landslagshockeyspillerne, forsterket av Tema Hartikainen i det sjette minuttet av tredje kvartal, og oppnådde flertallet. Midtveis i perioden reduserte Charles Bertrand den finske fordelen, men Sakari Manninen la et poeng til kampen med et skudd i tomt mål, som gjorde 5-3 62 sekunder før sluttsignalet.